Brihang wordt even marktkramer om derde album ‘Droomvoeding’ te promoten

Over een tiental dagen verschijnt het nieuwe album ‘Droomvoeding’ van Brihang. Die plaat wil hij ook letterlijk op de markt brengen en daarom zal de rapper uit Knokke-Heist zich voor vijf dagen omtoveren in marktkramer. Op de markt van Gent, Brugge, Brussel, Kortrijk en Leuven zal Brihang de vinylplaat van zijn album verkopen. “Het aantal exemplaren is gelimiteerd, maar je kan er ook andere vinylplaten en cd’s vinden”, deelt hij op zijn sociale media. Daarbij hint hij al even naar het nieuwe album met de tekst “Als marktkramer ben ik geboren!”.

Op 6 oktober verschijnt het nieuwste album van Brihang en net die dag zal hij de vinylplaat ervan als marktverkopen op de Vrijdagmarkt in Gent. De dagen erna kan je Boudy Verleye met zijn nieuwe plaat terugvinden in Brugge, Brussel, Kortrijk en Leuven. Een bijzondere promo van de West-Vlaming, die niet verlegen is om een stunt – op Pukkelpop deelde hij duotickets uit voor zijn nieuwe shows door een T-shirt in het publiek te smijten – uit te halen.

Droomvoeding

Dat album heet ‘Droomvoeding’, de term die gebruikt wordt als je een baby moet wakker maken om te eten. Eerder al loste hij de nummers ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’. De titel is een verwijzing naar zijn vrouw en twee kindjes. Want naast de pandemie, waar hij bijna niet kon optreden, waren de afgelopen drie jaren een pittige periode voor Boudy.

En dat wordt voor luisteraars al meteen duidelijk in het eerste nummer, waar zijn dochter letterlijk de aandacht opeist terwijl Brihang een tekst opneemt. Brihang probeert om tussen de alledaagse waanzin in vooral elke dag opnieuw een balans te vinden, net zoals iedereen. Een meesterlijk herkenbaar album.

Begin oktober zal Brihang voor het eerst optreden met zijn nieuwe album in de Acienne Belgique in Brussel. Op Pukkelpop kondigde hij de rest van zijn concertreeks voor 2024 aan. En die ticketverkoop loopt als een trein. Tickets en info: www.brihang.be.

The post Brihang wordt even marktkramer om derde album ‘Droomvoeding’ te promoten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »