Al plannen voor site zwembad, nog vragen rond oude sporthal

Waar het oude zwembad stond in Wevelgem, komt een groene zone die het park met de Lode de Boningestraat verbindt. Naar de N8 toe wordt het uitzicht ook heel wat groener, het verlies aan parkeerplaatsen is minimaal. En de gemeente roept de inwoners op om voorstellen te formuleren over wat er moet gebeuren met de oude sporthal.

Het kan snel gaan. Over enkele weken begint de afbraak van het oude zwembad. En ondertussen heeft het bestuur tijdens de voorbije gemeenteraad al een volgende horde genomen.

“Er werd een ontwerp opgemaakt over hoe deze vrijgekomen ruimte ingevuld zal worden”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Er komen wandelpaden die voor vlotte doorgangen voor voetgangers en fietsers zullen zorgen. De toegang via de Lode de Boningestraat wordt een groene toegang voor de vele wandelaars en fietsers. Aan de ene zijde van de sporthal wordt de ruimte ingericht voor het organiseren van activiteiten. Langs de andere zijde wordt gekozen voor een zone met avontuurlijke spelprikkels.”

2 of 4 plaatsen weg

“Tot slot wordt ook de omgeving naast het gemeentehuis heringericht. De omgeving rond het standbeeld van de onbekende soldaat wordt groener en er komen een aantal zitbanken. Aanvankelijk was het idee om een totale vergroening door te voeren, maar uiteindelijk kozen we voor een vergroening richting N8 met behoud van parkeerruimte.”

Op het plan zien we inderdaad groenaanleg tussen de N8 en de parking, maar hoeveel parkeerplaatsen gaan er nu precies verloren, wou Heidi Craeynest (N-VA) weten. Uiteindelijk zullen het er twee of vier zijn, was het antwoord van schepen van Openbare Werken Stijn Tant (CD&V).

Weg of ander gebruik

In de rand deelde burgemeester mee dat er een participatief traject wordt gestart wat de oude sporthal betreft. Eens de nieuwe sportzaal in de Hoogstraat in gebruik wordt genomen, zal de oude in principe niet meer nodig zijn. Maar wat komt er in de plaats? Gaat ze ook tegen de vlakte zoals het zwembad, en komt er nog meer groen? Blijft ze gewoon staan en kan ze ingezet worden voor andere doeleinden? Of blijft enkel de basis staan?

The post Al plannen voor site zwembad, nog vragen rond oude sporthal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »