Actievoerders ijveren voor behoud van bus in Raversijde en Oostendse Vuurtorenwijk

Maandagavond was er voor de gemeenteraad in Oostende een actie voor het behoud van de haltes van buslijnen 6 en 86 (Raversijde). De actievoerders ijverden ook voor behoud van het openbaar vervoer op de Vuurtorenwijk. Voor de aanvang van de gemeenteraad vroegen ze aandacht.

De actievoerders vragen in een petitie om het afschaffen van de drie haltes in de Middenlaan en Nieuwpoortsesteenweg ongedaan te maken. “We werden vooraf niet gehoord en hebben heel wat argumenten die pleiten voor het behoud”, luidde het.

Weinig praktisch alternatief

Er wordt verwezen naar het gebruik door oudere mensen, dat de eerste bussen te laat zijn voor de eerste treinen, de aanwezigheid van een woonzorgcentrum en het weinig praktische alternatief van de kusttram. 180 mensen tekenden de petitie.

Bij de 20-tal actievoerders was er ook een delegatie van de Vuurtorenwijk waar 1.450 handtekeningen werden opgehaald. “Dit zijn erg terecht vragen. We kunnen deze inwoners enkel steunen”, zo zei Oostendenaar Dirk Smet van de Verenigde Supporters van het Openbaar vervoer.

The post Actievoerders ijveren voor behoud van bus in Raversijde en Oostendse Vuurtorenwijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Het is vandaag Dierendag: stuur hier de leukste foto van jouw (huis)dier in

Vandaag, op 4 oktober vieren we Dierendag, een dag die bijna honderd jaar geleden in het leven is geroepen door dierenliefhebbers om onze huisdieren nog meer liefde en aandacht te geven. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is de sterfdag van Franciscus van Assisi, een heilige die altijd erg begaan was met het welzijn van dieren. Deel daarom hier

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar wil de Vlaming echt show en spektakel?”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Na moeder en broer stapt ook Eva-Maria Byttebier uit Harelbeke in de politiek: “Je leert zoveel nieuwe mensen kennen!”

De appel valt niet ver van de boom bij de Byttebiers. Nadat moeder Jacinta Vandorpe (52) opkwam met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 en broer Laurens Byttebier (26) op de CD&V-lijst prijkte in oktober 2018, is het nu de beurt aan de jongste telg van de familie: Eva-Maria Byttebier (24). Ze staat op de zestiende plek. “Ik wil iets betekenen voor

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

Rijken ontvluchten Libanon per luxejacht naar Cyprus

Na gerichte luchtaanvallen in het zuiden van Libanon is Israël gestart met grondoperaties. Hierdoor slaan heel wat mensen op vlucht. Arme mensen vluchten over land naar buurland Syrië. Rijke mensen ontvluchten het land over zee naar Cyprus per luxejacht.

Lees meer »

“Als hij het doelwit was, is het wel mislukt”: wilde Israël deze man treffen met aanval waarvoor Robin Ramaekers uitrukte?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

Boze “Nemo” geeft zeemeermin kopstoten in de hoop dat ze weggaat

Doherty Medes, een professionele zeemeermin, heeft dinsdag duidelijk gevoeld dat ze niet welkom was onderwater in Batangas, de Filipijnen. Toen ze aan het zwemmen was, kreeg ze meermaals een kopstoot van een clownvis. “Eerst bleef hij op een afstand, maar van zodra hij zag dat ik dichterbij kwam, werd hij kwaad”, aldus Doherty. Clownvissen staan erom bekend dat ze hun

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »