2.600 liter afval verzameld door Proper Strand Lopers tijdens jaarlijkse opruimactie

2.600 liter, zoveel afval konden de vrijwilligers van de Proper Strand Lopers verzamelen op 16 september, de jaarlijkse opruimactie. “De vrijiwilligers gingen aan de slag op de stranden van Blankenberge, Nieuwpoort en Oostende”, klinkt het bij het team van de Proper Strand Lopers.

In Blankenberge, de hoofdlocatie van de actie op het einde van de zomer werd het meeste afval bijeen geraapt. “Met een tachtigtal vrijwilligers van bedrijven, organisatie en ook passanten hebben we er liefst 1.950 afval verzameld. De kindjes konden tijdens het opruimen ook onze TrashBingo spelen over de dingen die ze bijvoorbeeld vinden. En vele van hen hadden hun kaartje vol verzameld. Ook de burgemeester van Blankenberge Björn Prasse (Open VLD) kwam langs en de vrijwilligers kregen als bedankje een drankje van Nissan, een duurzaam dekentje van Decathlon Brugge en een drinkbus van Pitch Perfect.”

Teambuilding met 380 personen

In Oostende verzamelden een dertigtal vrijwilligers 90 liter afval onder begeleiding van het NorthSealTeam. “Dat lijkt misschien weinig, maar de dag ervoor was er onze grootste teambuilding ooit met 380 deelnemers van de Europese Commissie. Toen werd er 300 liter afval geruimd. Dus het strand lag er al zeer proper bij.”

In Nieuwpoort stonden er ook een dertigtal personen paraat, die samen met leden van Natuurpunt en NorthSealTeam 560 liter afval konden verzamelen. “We willen uitdrukkelijk alle partners, die dit hebben mogelijk gemaakt en vrijwilligers, die een handje kwamen uitsteken, bedanken.”

The post 2.600 liter afval verzameld door Proper Strand Lopers tijdens jaarlijkse opruimactie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »