Unieke stunt in eerste provinciale: spits van KFC Varsenare scoort vier keer in blessuretijd

Zaterdagavond heeft KFC Varsenare voor een stunt gezorgd in eerste provinciale: Thibo Janssens scoorde vier keer in blessuretijd! Een unicum bij Voetbal Vlaanderen!

Tot op het einde van de reguliere speeltijd in de clash tegen Dottignies zag het er naar uit dat het FC Varsenare van T1 Stefaan Ameel een eerste nederlaag zou lijden. De bordjes wezen op dat moment 1-2 aan. Maar dan schoot Thibo Janssens uit zijn krammen. Sportief verantwoordelijke Danny De Coninck doet ons het verhaal vanop de eerste lijn.

In blessuretijd

“Ik heb Thibo Janssens bij ons zien opgroeien. Hij is immers een eigen opgeleid element dat doorgroeide naar de eerste ploeg. Met ingang van de blessuretijd werd Ebrima Camara gehaakt in de grote rechthoek. Thibo aarzelde niet, nam zijn verantwoordelijkheid en verzilverde de strafschop haarfijn”, getuigt Danny De Coninck.

“Twee minuten later pakte hij uit met een magistrale solo en werd foutief gestuit. De zelfzekere Thibo ging opnieuw achter de bal staan en knalde ook die elfmeter tegen de netten. Zo’n overweldigend offensief van onze jongens maakte ik nooit eerder mee. Thibo stond nog twee keer op de goede plaats om prachtig collectieve voorbereidend acties te verzilveren. Het in puntennood verkerende Dottignies bleef maar tijd rekken en kreeg van de goed leidende referee lik op stuk.”

Unicum

Thibo Janssens scoorde in minuut 91, 93, 95 en 97, om de twee minuten zeg maar. Dit is een unicum bij voetbal Vlaanderen. Het daaropvolgend feestje duurde tot drie uur in de nacht. En Thibo Janssens, 21 lentes jong, gaat de annalen in van de provinciale voetbalgeschiedenis.

Hij is het exponent van de doorgedreven jeugdopleiding die Dany De Coninck jaren geleden opstartten. Piepjonge talenten worden opgeleid in vierde provinciale, bij Varsenare B. Eens klaar voor het grote werk schuiven ze door naar eerste provinciale, bij topcoaches als Stefaan Ameel en Steven Lampo. Intussen voert KFC Varsenare de lijst aan met het maximum der punten. (JPV)

The post Unieke stunt in eerste provinciale: spits van KFC Varsenare scoort vier keer in blessuretijd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »