September is feestmaand bij ’t Ferm: “Vijfjarig bestaan vieren”

‘t Ferm, de organisatie die dagondersteuning biedt aan mensen met een beperking, bestaat vijf jaar. Dat wordt een maand lang gevierd met allerhande activiteiten. Zo trokken de jongeren er een namiddag op uit met de Sietekaristen en gingen ze naar Disneyland in Parijs.

Dubbel feest voor iedereen die iets te maken heeft met ‘t Ferm. De organisatie verhuisde onlangs naar ‘t Capellehof, de gerestaureerde hoeve in het centrum van Rollegem-Kapelle. Maar de organisatie viert ook haar vijfjarig bestaan. In september 2018 werd het dagcentrum geopend in het oud gemeentehuis van Rollegem-Kapelle.

“Er waren toen drie zorgvragers. Nu vangen we achttien mensen op met een team van zes begeleiders. De voorbije vijf jaar ontwikkelden we een gevarieerde atelierwerking. We maken advocaat, wenskaarten, zepen en nestkastjes, en werken drie dagen per week in de moestuin van ‘t Capellehof”, zegt coördinator Danny Demeersseman. ‘t Ferm is een vaste waarde geworden in het dorp. De zorgvragers staan inmiddels erg dicht bij de lokale bevolking. “Onder andere met onze maandelijkse Ferme Woensdagen in de zomermaanden en evenementen zoals ‘Kerst op ‘t Capellehof’ slagen we er in om anderen kennis te laten maken met onze werking.”

Feestprogramma

De verjaardag van ‘t Ferm gaat niet onopgemerkt voorbij. De maand september staat volledig in het teken van vijf jaar ’t Ferm. De Brugse Sietekaristen trakteerden de gebruikers dinsdag al op een leuke rondrit. Begin september was er een feestelijke receptie voor iedereen die meehelpt in ‘t Ferm. “We trokken met de hele groep ook naar een vakantiewoning in de omgeving van Parijs. We bezochten twee dagen Disneyland Parijs”, zegt Danny.

“Ook en boottochtje op de Seine stond op de planning. Dit alles konden we organiseren aan een minimumprijs dankzij steun van enkele sponsors. We zijn hen daar erg dankbaar voor.”

The post September is feestmaand bij ’t Ferm: “Vijfjarig bestaan vieren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »