Ronny en Marijke uit Abele vieren gouden huwelijksjubileum

Op 22 juni waren Ronny Vandenberghe (71) en Marijke Vermeulen (69) vijftig jaar getrouwd, maar het feest werd pas onlangs gevierd. Marijke had gedurende vijftig jaar haar kapsalon op het Abeleplein.

Ronny werd geboren in Poperinge op 22 juli 1952, maar zijn ouders woonden in Stavele. “Ik had twee zussen, een tweeling. De lagere school volgde ik in Stavele, en daarna trok ik naar het VTI in Poperinge, vier jaar A3 houtbewerking. In het VTI Ieper behaalde ik de A2 Openbare Werken. Mijn legeropleiding kreeg ik in Lombardsijde, de rest deed ik in Brakel, het verste garnizoen tegen de Oost-Duitse grens”, vertelt Ronny.

“Eerst was ik twee jaar tekenaar bij architect Walter Stevens in Ieper. Daarna werkte ik gedurende 20 jaar bij het douaneagentschap Vanderbist. Dat bevond zich in het café De Zwarte Leeuw in Abele. We vulden er dus onze papieren in tussen de tooghangers. De laatste 22 jaar van mijn loopbaan deed ik de boekhouding en alles wat met het buitenland te maken had bij Floralux in Dadizele. Aan 61 jaar kon ik met pensioen”, aldus nog Ronny.

Eigen kapsalon

Marijke werd thuis geboren in Zuidschote op 17 oktober 1953. “Ik had drie broers en een zus. De lagere school volgde ik in mijn geboortedorp. Daarna trok ik naar de Lamotjes in Ieper: drie jaar snit en naad, en drie jaar coiffure. Nadat ik wat ervaring had opgedaan bij kappers in de streek, werd ik zelfstandig kapster in Abele. Pas op 1 januari van dit jaar ging ik met pensioen”, zegt Marijke.

Het koppel leerde elkaar kennen tijdens een bal in zaal Sultan in Reninge. Ze trouwden op 22 juni 1973 in Zuidschote.

Ze hebben twee zonen: Pascal (49), woont in Poperinge, en is getrouwd met Els Vandenberghe (toevallig dezelfde familienaam). Hij werkt bij het tuinbouwbedrijf Fleur in Beselare. Kristof (43) werkt bij Page in Poperinge en woont samen in Poperinge met Lien Vlamynck, die milieuambtenaar is.

Er zijn vier kleinkinderen: Anouk (22), Luka (19), Rachel (15) en Kamiel (13).

(AHP)

The post Ronny en Marijke uit Abele vieren gouden huwelijksjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »