Onze chef voetbal zag hoe een iemand carte blanche kreeg in tactische topper: “Amuzu moet zich hoedje geschrokken hebben”

Niet gewonnen, evenmin verloren. Anderlecht – Club Brugge, tactische topper in de Jupiler Pro League, draaide uit op een ex aequo waarbij de kwaliteit in de (ere)tribune hoger lag dan tussen de lijnen. Relaas van een zondagavond in het Park. Met een carte blache voor…

Meer krantenkoppen in België

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

Goose viert dit weekend z’n twintigjarig bestaan in stijl: “Even stilstaan, om er daarna weer voluit voor te gaan”

De legendarische Kortrijkse elektrorockband Goose, bestaande uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert, viert dit weekend op eigen bodem z’n twintigste verjaardag. De band heeft vele mooie momenten om op terug te blikken en wil dat in de komende periode uitgebreid doen. Dat doen ze met een show in de Lotto Arena, een compilatiealbum en een heus

Lees meer »

Advocate Melissa (45) wordt deeltijds juf door lerarentekort: “Regeltjes kennen is mijn job, maar ik wil niet te streng zijn”

Haar drie zonen krijgen door het lerarentekort vaker studie dan haar lief is en daar sprak advocate Melissa Vande Reyde (45) vorige week de directie toch eens op aan. Vanaf volgende week gaat ze zelf Nederlands geven in het secundair onderwijs in Mechelen. “Eerst nog even een bouwgeschil met vochtproblemen pleiten en daarna ga ik langs de school om de

Lees meer »

Waarom nieuwe NAVO-baas Mark Rutte niet te benijden valt, ondanks jaarloon van 300.000 euro: “Hij is meer secretaris dan generaal”

Met de Nederlandse ex-premier Mark Rutte krijgt de NAVO vandaag een nieuwe secretaris-generaal. Een serieuze titel die hem ook flink wat oplevert: ruim 25.000 euro per maand. Maar of Rutte nu ook écht meer te zeggen heeft, valt te betwijfelen. Professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen) en ex-legerbaas Marc Thys wikken en wegen de uitdagingen die hem wachten. “Ik denk

Lees meer »

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »