KIJK. Jongerenbende slaat Kylie (18) zonder aanleiding hersenschudding aan Gentse Zuid: “Ik durf niet meer naar school”

“Ik ben de pesterijen, de roddels, leugens en vechtpartijen beu.” Kylie L. (18) uit Aalter zal morgen niet naar school gaan op Tweebruggen in Gent, omdat ze van een zware hersenschudding herstelt en hartritmestoornissen en angstaanvallen heeft. Hardhandig en zonder aanleiding werd ze aangepakt door een jeugdbende, die de omgeving van het Zuid en De Krook terroriseert. Diezelfde dag dook ook een filmpje op waarin de bende een ander meisje aftroeft.

Meer krantenkoppen in België

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nieuwe klap in gezicht familie”: Oostkerkenaar Jamy (25) in beroep mee verantwoordelijk gesteld voor eigen dood

Bijna vier jaar nadat Oostkerkenaar Jamy Destickere (25) om het leven kwam bij een motorongeval in Dudzele, krijgt zijn familie opnieuw een bittere pil te slikken. In beroep oordeelde de rechtbank dat de jongeman mee verantwoordelijk is voor de fatale aanrijding met een bejaarde fietser. De politierechter had de nu 83-jarige man nog volledig aansprakelijk gesteld. “Maar als het slachtoffer

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt komend schooljaar werk gemaakt van langetermijnplan om lerarentekort aan te pakken?

Het lerarentekort blijkt dit schooljaar nog groter te worden dan vorig schooljaar, alle maatregelen en lapmiddelen ten spijt. Hoewel de onderwijskoepels eind vorig jaar de toekomstige Vlaamse regering nog opriepen om de krachtlijnen van de Commissie van Wijzen in haar rapport over de professionalisering van het lerarenberoep integraal mee te nemen in haar regeerakkoord, hopen ze nu vooral dat er

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »