Grote Prijs Jules Van Hevel op zondag 1 oktober in Ichtegem: “Iets meer steun van gemeente is welkom”

De Grote Prijs Jules Van Hevel, de oudste koers van Ichtegem, beleeft op zondag 1 oktober haar 97ste editie. Voorzitter Peter Brackez en KVC Ichtegem-Sportief mogen 25 teams verwelkomen. Toch staat de toekomst onder druk.

Haalt de GP Jules Van Hevel haar honderdste verjaardag? “Niet helemaal zeker”, verrast Peter Brackez, die recent instond voor de organisatie van de eerste Grote Prijs stad Torhout.

“Voor die nieuwe interclub schreef ik dezelfde offertes uit voor seingevers en medische diensten. In vergelijking met de Grote Prijs Jules Van Hevel van vorig jaar zijn alle prijzen flink gestegen. Net als de organisatievergunning bij de federatie. Maar de subsidie van de gemeente blijft staan op 2.500 euro. Terwijl de gemeente wel 25.000 euro geeft aan de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en 10.000 euro aan Omloop van het Houtland om de start van die wedstrijden naar Ichtegem en Eernegem te halen. Iets meer gemeentelijke steun voor een plaatselijke organisatie zou welkom zijn.”

Ondanks de stijgende organisatiekosten slaagt Ichtegem-Sportief erin om volgende week zondag 25 teams te lokken. De opleidingsploegen van zowel Soudal-Quick.Step als Intermarché-Circus-Wanty zullen van de partij zijn. Net als het continentale Tarteletto-Isorex. Ook een aantal buitenlandse ploegen zakken naar Ichtegem af. Onder meer Douai en vijf Nederlandse teams: West-Frisia, Regio Zuid-Nederland, Dutch Food Valley, Volharding Diftar Group en Willebrord Wil Vooruit.

“Omdat steeds meer Belgische ploegen wegvallen of op het einde van het seizoen problemen hebben om aan zeven renners te geraken, mogen we meer dan drie buitenlandse teams laten starten”, gaat Brackez verder. “Het Soudal-Quick.Step Devo Team komt met Warre Vangheluwe, Jordi Warlop, Senne Hulsmans en Siebe Deweirdt. Bij Circus-ReUz-Technord verwacht ik de West-Vlamingen Jelle Vermoote en Jasper Dejaegher.” Ook EFC-L&R-Van Mossel, Basso Team Flanders, Molenspurters Meulebeke, Dovy Keukens-FCC, Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen en Atom 6 nemen deel.

Gewijzigd parcours

Het parcours van deze interclub is lichtjes gewijzigd. “De officieuze start is aan het bedrijf Gedimat-Tanghe”, verduidelijkt Brackez. “De officiële start voorzien we aan Salons De Vrede, waar we onze Vip geven. De streep blijft in de Engelstraat, ter hoogte van huisnummer 70.”

(HF)

The post Grote Prijs Jules Van Hevel op zondag 1 oktober in Ichtegem: “Iets meer steun van gemeente is welkom” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »