Diamanten feest voor Gilbert en Diane uit Nieuwpoort

Gilbert Provost (82) en Diane Dalle (80) zijn zestig jaar getrouwd. Diane groeide op in een gezin van vijf kinderen in Lombardsijde.

Op haar 14de ging ze aan de slag bij de wasserij Houck in de Marktstraat. Gilbert is enig kind. Toen hij bijna 5 jaar oud was, verhuisde het gezin van Ieper naar Nieuwpoort. Hij trok naar de vakschool in Oostende waar hij de richting elektriciteit volgde en aansluitend een specialisatie in radio. Tijdens de zomervakantie werkte hij voor de RTT als bezorger van telegrammen en postpakketten.

Zo zag Diane hem af en toe passeren toen ze de ruiten van de wasserij aan het poetsen was. Na zijn studies werkte Gilbert als technicus bij de RTT, met als standplaats Kortrijk. Diane en Gilbert leerden elkaar kennen op de kermis langs de Kaai in Nieuwpoort. Na drie jaar verkering gaven ze op 7 september 1963 elkaar het jawoord in de kerk van Lombardsijde. In 1964 werd hun eerste zoon Gino geboren en vier jaar later hun tweede zoon Yves. Ondertussen was het gezin in 1965 verhuisd naar hun eigen woning in de Rozenlaan in Diksmuide.

Gilbert besloot om cursussen te volgen en kreeg eind 1968 een promotie naar de telefooncentrale van Vorst/Drogenbos. Na standplaatsen in diverse gemeenten ging Gilbert in 1998 met vervroegd pensioen bij Belgacom en verhuisde het koppel opnieuw naar Nieuwpoort.

Diane breide en naaide graag. Gilbert is altijd zeer sportief geweest. Reeds in de jaren 60 sloot hij zich aan bij de Koninklijke Vrolijke Wielrijders Nieuwpoort. Hij was ook een fervent hengelaar.

(PG/foto IV)

The post Diamanten feest voor Gilbert en Diane uit Nieuwpoort is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »