Bewoner voorkomt zelf erger bij brand door roofingwerken in Mesen

Een bewoner van een rijwoning in de Armentierssteenweg in het stadje Mesen kon zaterdagavond zelf erger voorkomen bij een brand. Die ontstond door roofingwerken, maar de man kon zelf blussen voor de komst van de brandweer.

Rond 18.45 uur werden de hulpdiensten ingelicht over een brand in een rijwoning in de Armentierssteenweg. “Het ging om een melding van een uitslaande brand in een woning waarbij vlammen te zien waren”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “Uiteindelijk bleek het echter om een kleine brand te gaan op de bovenverdieping die door de bewoner zelf al geblust werd. Er is minieme schade, maar het huis is niet onbewoonbaar.”

Roofingwerken

Het bleek dat de man roofingwerken aan het uitvoeren was, maar daarbij iets verkeerd was gelopen en er brand ontstond. De man kon echter zelf de vlammen snel doven. Hij raakte daarbij niet gewond. Brandweerposten Mesen en Nieuwkerke snelden nog ter plaatse, maar moesten nog weinig ingrijpen. Alles werd gecontroleerd waarna de situatie veilig werd verklaard en iedereen kon terugkeren. Tijdens de brandweerinterventie was de weg een tijdlang afgesloten. (JH)

The post Bewoner voorkomt zelf erger bij brand door roofingwerken in Mesen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »