Willy Roose en Jocelyne Trybou vieren gouden jubileum

Op 2 oktober zullen Willy Roose en Jocelyne Trybou uit de Oudekapellesteenweg precies vijftig jaar getrouwd zijn. Dit sympathieke koppel baat vakantiehoeve Briesland uit.

Landbouwerszoon Willy Roose (80) groeide in Lo op, Jocelyne (69) is afkomstig van Vladslo. Ze leerden elkaar kennen in balzaal De Memling in Diksmuide en stapten op 2 oktober 1973 in het huwelijksbootje.

“Ik ben opgegroeid op het landbouwbedrijf van mijn ouders aan de Rabbelaeresteenweg in Lo waar mijn vader Michel en eerder ook mijn grootvader Firmin Loones hebben geboerd”, vertelt Willy. “Onze zoon Joeri – die graduaat landbouw heeft gestudeerd – was als opgroeiende jongen ook geïnteresseerd in de boerenstiel en heeft het bedrijf voortgezet. Dat doet ons uiteraard plezier! We hadden meerdere jaren een vader-zoon-bedrijf, maar sinds 2008 staan Joeri en zijn vrouw Kathy op eigen benen. Ik boer dus al lang niet meer, maar toch kom ik nog elke dag op de hoeve om er wat kleine karweien te doen. Het is mijn lang leven”, glimlacht Willy.

Boogscheut

In 1990 kochten Willy en Jocelyne een leegstaande hoeve op een boogscheut van hun woonplaats. Ze verbouwden die met het oog op hoevetoerisme en ontvangen er ondertussen al 30 jaar hun gasten.

“Het is samen met onze schoondochter Kathy dat ik vakantiehoeve Briesland uitbaat”, vertelt Jocelyne. “Soms zien we gasten van het eerste uur die nu met hun kinderen of kleinkinderen langskomen.”

Willy en Jocelyne hebben twee kleinzonen: Robbe (21) en Thimen (18). “En er zit een vijfde generatie op de hoeve aan te komen, want ook Robbe plant om later met zijn vriendin Chelsay Van Coppenolle het bedrijf over te nemen.”

Willy en Jocelyne vierden hun gouden huwelijksverjaardag op een zonnige zondag in september. Ze reden per huifkar naar de feestzaal, een geschenk van hun kinderen was dat. (AB)

The post Willy Roose en Jocelyne Trybou vieren gouden jubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »