Voor Team 2030 moet fietsveiligheid weer een prioriteit zijn

De oppositiepartij Team 2030 pleit voor een maximaal behoud van de fietsstraten in Wervik en Geluwe. Het kartel van lijsttrekker Bert Verhaeghe vindt dat het lokaal bestuur weinig ambitie toont om met visie en durf het verschil te maken voor kinderen en jongeren die met de fiets of te voet naar school of naar hun vereniging gaan. “Fietsveiligheid moet weer een prioriteit zijn”, zegt Bert.

“In veel gemeenten en steden is de Week van de Mobiliteit (elk jaar van 16 tot 22 september, red) en de start van het nieuw schooljaar een moment om fiets- en verkeersveiligheid in het algemeen met leuke, kindvriendelijke acties in beeld te brengen. Onze stad blinkt hier uit in afwezigheid. Uitgezonderd enkele Facebookposts, met bijna enkel realisaties van het Agentschap Wegen & Verkeer op de gewestwegen en zaken die nog opgestart werden met het vorig bestuur, hebben we vanuit de stad niets gezien. Het lijkt erop dat fietsveiligheid gewoon niet meer op de politieke agenda staat. Het is geen prioriteit en krijgt onvoldoende aandacht.”

“Als Team 2030 blijven wij volop achter het idee van de fietsstraten staan. Kinderen zouden vanaf tien jaar zelfstandig naar school of naar hun hobby moeten kunnen fietsen. Dat moet de ambitie zijn voor onze stad. Een verkeersvisie met durf. Voor ons moeten de fietsstraten ook nier per se uitgebreid worden, maar dit mag ook geen taboe zijn: De kern van de zaak voor Team 2030 is duidelijk: fietsers, en in het bijzonder jonge fietsers, mogen de straat innemen en de fietser is de maat voor de snelheid van het verkeer in het centrum. Dat is de politieke keuze die wij als Team 2030 willen maken.”

De vele fietsstraten zijn in april vorig jaar ingevoerd als een proefproject. Bijna anderhalf jaar later is de situatie nog altijd niet bestendigd. Ondertussen was er wel een bestuurswissel en dumpte Vooruit coalitiepartner Team 2030. Tom Durnez (CD&V) werd de nieuwe schepen voor Mobiliteit. (EDB)

The post Voor Team 2030 moet fietsveiligheid weer een prioriteit zijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »