Verzorger Peter De Smet doet niet aan transfers

Peter De Smet (54) ging op 1 januari 1995 aan de slag als verzorger bij Vlaanderen 2002-Eddy Merckx, voorloper van het huidige pro-continentale Team Flanders-Baloise. Over enkele maanden begint ‘Smetje’ aan zijn dertigste jaar bij de profploeg. Er is een parelen jubileum in de maak.

Zo’n lange periode als verzorger bij hetzelfde team: in de wielrennerij is dat uniek. Onder verzorgers en mecaniciens zijn er op het einde van elk wegseizoen vrij veel transfers tussen de verschillende teams. Daar doet Peter De Smet niet aan mee. Bij de Vlaamse opleidingsploeg is hij intussen een meubelstuk met erg grote verantwoordelijkheid.

Gevulde dagen

“Mijn dagen zijn goed gevuld”, verduidelijkt Smetje. “Is er geen koers, dan ben ik aan de slag in de service-course in Waregem. Daar valt altijd wel iets te doen. Zoals de vrachtwagen laden voor een wedstrijd of met onze voertuigen naar de keuring gaan. Om maar een paar zaken te noemen. Rijden we een wedstrijd, dan ben ik ’s morgens vroeg uit de veren. Om allerlei zaken klaar te zetten voor zowel renners als ploegleiders. Dat gaat van eten klaarzetten voor iedereen over drinkbussen klaarmaken tot eten klaarmaken voor na de etappe als we in een rittenkoers zitten. Dat eten, vooral rijst en pasta, moet je een beetje proberen variëren. Het mag niet altijd hetzelfde zijn.”

Smetje, momenteel aan de slag in de Ronde van Luxemburg, was recent in de Ronde van Groot-Brittannië. “Dat doe ik niet vaak, maar daar heb ik de hotels voor mijn rekening genomen”, gaat hij verder. “Bij de ploeg sta ik ook in voor de diverse aankopen. Het wegseizoen loopt op haar einde. Toch neem ik pas vakantie zodra alle bestellingen voor volgend seizoen de deur uit zijn.”

Nieuwkomers

Ook een taak van Peter De Smet is de nieuwkomers van het team wegwijs maken. Zo zullen de vijf nieuwe gezichten voor 2024 – Lars Craps, Victor Vercouillie, Dylan Vandenstorme, Jasper Dejaegher en Siebe Deweirdt – volgende week langskomen om kledij te passen. Vermoedelijk blijft het bij Team Flanders-Baloise bij deze vijf neoprofs. Tenzij na Vito Braet (Intermarché-Circus-Wanty) en Jenno Berckmoes (Lotto Dstny) nog iemand vertrekt. (HF)

The post Verzorger Peter De Smet doet niet aan transfers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Welkom in tuin van Geneviève in Doomkerke tijdens Open Tuinendag

Geneviève van Pottelsberghe en haar dochter Marie Stevens, uit de Bruggesteenweg 82 in Doomkerke, runnen al 26 jaar het kasteeldomein Reedpool. Een domein met een natuurlijke landschapstuin van 4 ha en een retro-kasteel in Engelse cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op zondag 30 juni krijg je als bezoeker een kijk achter de fauna en flora van

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »