Verkeerstellingen hebben gunstig effect

Van november tot mei werden in vijf straten snelheidsmetingen uitgevoerd: in de Ettelgemsestraat, Goedeboterstraat, Oude Brugseweg en Zandvoordsestraat “Heel wat inwoners maakten melding van overdreven snelheid in hun omgeving. Daarom werd in samenwerking met de lokale politie daar een intens traject van verkeerstellingen uitgevoerd. De tendens op de vijf verschillende meetpunten is dezelfde: de snelheid wordt door de overgrote meerderheid van de weggebruikers gerespecteerd. Met een percentage tussen de 0,5 en 4 procent aan overtredingen zegt de lokale politie dat dit goede cijfers zijn. We blijven inzetten op een goede mobiliteit in onze stad”, zeggen ontslagnemend burgemeester Anthony Dumarey en schepen van Mobiliteit Gino Dumon. (foto LIN)

The post Verkeerstellingen hebben gunstig effect is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. China is “beslissende facilitator” van Russische oorlog in Oekraïne, zegt NAVO-verklaring

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 10 juli terug.

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Jambon pleit voor “confederale omslag met zo veel mogelijk bevoegdheden voor deelstaten” in laatste 11 julitoespraak

In zijn laatste grote 11 julitoespraak als Vlaams regeringsleider pleit Jan Jambon (N-VA) voor een “confederale omslag waarbij zo veel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen”. Nu zitten er nog “grote weeffouten” in onze staatsstructuur en zijn bevoegdheden te “versnipperd”, waardoor de deelstaten niet volledig het beleid kunnen voeren dat ze willen voeren. “De architectuur van dit land klopt niet”,

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »