TEAM8710 organiseert grote burgerbevraging: “De gevoelige thema’s komen ook aan bod”

De Wielsbeekse partij TEAM8710 organiseert de komende maand een grote burgerbevraging. “De input van de bevolking bij de opmaak van ons verkiezingsprogramma vinden we heel belangrijk.”

Het is niet voor het eerst dat een burgerpeiling georganiseerd wordt. “We hadden al succesvolle edities in 2011 en 2017, toen nog onder CD&V-vlag, maar nu dus voor het eerst als onafhankelijke partij”, vertelt voorzitter Frédéric Depypere. “Bij de eerste editie kregen we zo’n 250 ingevulde vragenlijsten terug, zes jaar later waren dat er al 412. We zijn dus niet aan ons proefstuk toe. Als team gaan we voor een beleid dicht bij de mensen en dan is het gewoon belangrijk om te luisteren en zoveel mogelijk input te verzamelen.”

‘Jij maakt 8710’

“De vragenlijst invullen kan gemakkelijk online via www.jijmaakt8710.be . In september ontvangt iedereen ook nog een papieren exemplaar in de brievenbus”, gaat schepen Daisy Haydon verder. Ingevulde vragenlijsten kunnen aan onze bestuursleden bezorgd worden. Invullen kan tot 13 oktober 2023, dat is exact een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

uw Input is belangrijk

Inwoners zullen niet alleen gevraagd worden wat er goed of minder goed gaat in de gemeente. “We zien het breder”, stelt bestuurslid Marijn De Vos, die al drie keer mee de vragenlijst hielp opstellen. “We polsen bijvoorbeeld ook naar wat de inwoners zouden veranderen mochten ze voor een dag burgemeester van Wielsbeke zijn. Ook gevoelige thema’s als mobiliteit, de vuilnisophaling of het aansnijden van open ruimte voor woningen komen aan bod. Ook kleinere probleempjes die al een tijdje aanslepen die ook opgelost moeten worden. Dit is niet de zoveelste vragenlijst. We zullen ook zien hoe het ondertussen geëvolueerd is. Het woord is nu aan de inwoners. We vinden hun input erg belangrijk. In het voorjaar van 2024 zullen drie avonden voorzien worden waar alles toegelicht wordt.”

TEAM8710 zal de resultaten later bekendmaken en meenemen bij de opmaak van haar verkiezingsprogramma.

The post TEAM8710 organiseert grote burgerbevraging: “De gevoelige thema’s komen ook aan bod” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »