Sportcentrum De Treffer heeft eindelijk een eigen lift: “Letterlijk en figuurlijk een drempel weggewerkt”

Vrijdagavond hield het stadsbestuur samen met de sportraad en Somival een feestelijke opening van de lift en vernieuwde inkom bij Sportcentrum De Treffer. Na vele jaren wachten is er vanaf heden een lift toegankelijk op drie verschillende niveaus.

Het thema gaat al enkele jaren over de tong. Gemeenteraadslid An Vanheusden (CD&V), die zelf minder mobiel is, ijvert al jaren voor een betere toegankelijkheid van het sportcentrum. Ook oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD) haalde het onderwerp meermaals aan. “Het hellend vlak is niet meer van deze tijd. Je moet een bodybuilder zijn om daar alleen met je rolstoel boven te geraken”, liet hij eerder vallen.

In december vorig jaar werd het ontwerp definitief goedgekeurd door de gemeenteraad. Na een zomer hard werken is de lift gebruiksklaar. Vrijdagavond werd hij feestelijk geopend door het schepencollege, de sportraad en de aanwezigen van Somival. “Met deze aangepaste lift werken het stadsbestuur en WaregemSPORT. letterlijk en figuurlijk een drempel naar sport en beweging weg”, vertelt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V).

1.000 kilo

De lift voor personen met een beperking is 1,5 meter op 1,5 meter groot, heeft een capaciteit van 13 personen of 1.000 kilogram en is bereikbaar op drie niveaus: dat van de schoolingang, de parking en de inkom van het zwembad.

“De constructie werd volledig geïntegreerd in de vernieuwde inkom van het zwembad, met onder andere nieuwe schuifdeuren, een nieuwe vloer, trapleuning en meer. De nieuwe overdekte fietsenstalling ernaast biedt onderdak aan 56 fietsen.” Het project bedroeg in totaal 573.000 euro.

G-sport

De verbeterde toegankelijkheid klinkt als muziek in de oren van de Somival-leden en veel andere G-sporters. Zij genoten op zaterdag 23 september van een G-sport Belevingsdag in het Jeugdcentrum, georganiseerd door WaregemSPORT.

The post Sportcentrum De Treffer heeft eindelijk een eigen lift: “Letterlijk en figuurlijk een drempel weggewerkt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »