Reconstructie van een emotionele verkiezing bij Open Vld: “Ik heb mij misrekend”

De liberale partijtop was er op voorhand niet gerust in. Maar een dubbele knieval van interim-voorzitter Tom Ongena én eerste minister Alexander De Croo trok twijfelende leden over de streep tijdens de voorzittersverkiezing bij Open Vld. Met dank aan vurige toppers Gwendolyn Rutten en Karel De Gucht die even de sfeer van de grote Verhofstadt-dagen opriepen. Reconstructie van een emotionele zitting in het blauwe fabriekje, waarop Open Vld ook één van haar parlementsleden zag opstappen.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Op Radio 1 bekende Ben Crabbé dat hij zelf nog nooit Tetris speelde en daar ook geen interesse in heeft.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grotendeels voorwaardelijke celstraffen voor jongeren na klappen op sportsite in Harelbeke

Meer dan drie jaar nadat de zaalverantwoordelijke van sporthal De Dageraad in Harelbeke Kris Ghekiere (56) samen met Mathieu Desmet (42) van het aanpalende Paintball Valley klappen moest incasseren, zijn de drie jongeren die er voor verantwoordelijk waren door de rechter veroordeeld. Ze bleken in de maanden nadien ook nog bij andere vechtpartijen in Harelbeke betrokken.
The post Grotendeels

Lees meer »

“Maanden werk in een paar luttele seconden naar de vaantjes geschoten”: jager doodt roofvogel die werd grootgebracht in opvangcentrum

“In een paar luttele seconden heeft een jager maanden werk en het toekomstig leven van een prachtige en bedreigde roofvogel naar de vaantjes geschoten.” Met ontsteltenis moest Claude Velter van het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Oostende (VOC) vaststellen dat één van de in het centrum opgevangen en gezenderde kiekendieven door een Franse jager werd afgeschoten.

Lees meer »

Dankzij heerlijke vrije trap Alexander-Arnold: Engeland herstelt zich in Helsinki na verlies tegen Griekenland

Na de 1-2-nederlaag tegen Griekenland is er ietwat van eerherstel voor Engeland onder Lee Carsley, de ad-interim bondscoach. Niet dat ‘Albion’ erg overtuigend of helemaal anders voetbalde, maar het sloeg in Helsinki wel drie keer toe via Grealish, Alexander-Arnold (met een erg knappe vrije trap) en Rice. In de B-afdeling van de Nations League komt Engeland voorlopig naast Griekenland, dat

Lees meer »

“De verkiezingen leven ook bij jonge kinderen”: leerlingen testen Middelkerkse stemlokalen uit

Nog voor de echte lokale verkiezingen van zondag 13 oktober sloeg de verkiezingskoorts op donderdag al keihard toe in de stembureaus van Leffinge en Middelkerke. Tientallen leerlingen uit Leffinge en Middelkerke testten de stemlokalen en brachten er al hun – symbolische – stem uit. Dit educatieve project stond onder toezicht van de dienst burgerzaken.
The post “De verkiezingen leven

Lees meer »

Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40 jaar vol: “Z’n act hangt af van de stoelgang van de paarden”

Velen zouden hun neus ophalen, maar Patrick Bouckaert (68) doet het met blote handen en grote goesting: al meer dan 40 jaar raapt hij paardenstront van straat tijdens de Heksenstoet in z’n dorp. Samen met andere stoetmedewerkers wordt hij nu gehuldigd voor zijn inzet.
The post Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40

Lees meer »

Burgemeester Peter Reekmans haalt met zijn Dorpspartij 73 procent van de stemmen in Glabbeek: “Wij hebben Glabbeek-gevoel teruggebracht”

In Glabbeek is de poging van de gezamenlijke oppositie om het overwicht van de Dorpspartij van burgemeester Peter Reekmans te verkleinen, op niets uitgedraaid: de partij van de burgemeester haalt maar liefst 73 procent van de stemmen. De Dorpspartij versterkt daarmee ook haar positie: de partij bezet nu 13 van de 17 zetels, eentje meer dan de voorbije jaren. "We

Lees meer »

100 jaar New Zealand Battlefield Memorials informatiepaneel ingehuldigd

n 1919 startte de Nieuw-Zeelandse regering met het bouwen van monumenten nabij de slagvelden waar Nieuw-Zeelanders hadden gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze monumenten herdenken de inspanningen van de New Zealand Expeditionary Force en de New Zealand Division. Sinds 1924 staan twee gelijkaardige herdenkingszuilen in Mesen en Passendale.
The post 100 jaar New Zealand Battlefield Memorials informatiepaneel ingehuldigd appeared

Lees meer »

Vierdagenweek breekt niet door bij Belgische ondernemingen

Bijna twee jaar na de invoering van de Arbeidsdeal blijkt dat amper 0,75 procent van de werknemers in ons land werkt in een vierdagenweekregime. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Acerta Consult, op basis van de gegevens van 21.000 werkgevers en 220.000 werknemers met een voltijds contract van onbepaalde duur.

Lees meer »

Jan Cappelle brengt met Het Onderspit eerste album uit: “Vergelijking met mijn broer is leuk, maar we doen elk ons ding”

Het Onderspit stelt na enkele jaren Vlaamse huiskamers, events en cultuurzalen te doorkruisen zijn debuutalbum ‘Tussen Nog Nie En Nie Meer’ voor. Op zaterdag 19 oktober houdt de vijfkoppige band zijn releaseshow in de kerk van Stasegem. Frontman en bezieler Jan Cappelle – broer van Wannes en voormalig lid van Het Zesde Metaal – is trots op het resultaat. “We

Lees meer »