Politie Westkust krijgt drie aangiftes van diefstallen binnen

Politiezone Westkust kreeg vrijdag drie aangiftes binnen van diefstallen in de regio. In twee gevallen kon buit worden gemaakt.

In een eerste geval werd een 29-jarige man uit De Panne op heterdaad betrapt bij een diefstal op de Markt in De Panne. Donderdagavond om 18 uur 10 zagen getuigen hoe de man over de markt wandelde met een fiets. Daarbij was hij het gesloten achterwiel van de fiets aan het opheffen om de tweewieler zo te kunnen verplaatsen. Plots stopte hij, maakte enkele foto’s en vertrok hij terug. De opmerkzame getuigen lieten de fiets daarna plaatsen bij een hotel in de buurt zodat de dief de tweewieler niet meer zou kunnen meenemen. De politie kwam ter plaatse en die identificeerde de dader als een 29-jarige man uit De Panne.

In de Oude Veurnevaart in Sint-Joris bij Nieuwpoort werd dan weer een inbraak vastgesteld in een appartement. De feiten dateren van tussen 10 september en vrijdagmiddag om 14 uur. Het slot bleek te zijn opengebroken, maar bij nazicht was er binnen niets gestolen. Vrijdagavond kwam dan weer een aangifte binnen van een diefstal op de Kaai in Nieuwpoort. Tussen 18 uur 30 en 19 uur 30 werd de batterij van een elektrische fiets uit een fietsenstallen van een flatgebouw gestolen. De dader is spoorloos. (JH)

The post Politie Westkust krijgt drie aangiftes van diefstallen binnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »