Oekraïne boekte afgelopen week militaire successen, en die kan Zelenski goed gebruiken

President Zelenski heeft er niet zijn makkelijkste week op zitten. Zijn diplomatieke offensief liep averij op. Maar als het Westen wil dat Oekraïne de oorlog wint, heeft het geen andere keuze dan de steun opschalen én volhouden.

Meer krantenkoppen in België

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

Oldtimers tekenen present in Ruiselede

De Oldtimer Vrienden Ruiselede (OVR) bliezen op zondag 8 september verzamelen bij autobedrijf Van Loocke in de Aalsterstraat.
The post Oldtimers tekenen present in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »