Morawiecki waarschuwt Zelenski: ‘Beledig Polen niet meer’

De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft tijdens een campagnemeeting gereageerd op de speech van de Oekraïense president Zelenski. ‘Beledig Polen niet meer’, klinkt het in de video hierboven.

Meer krantenkoppen in België

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Jaarlijkse autocross in de Kruiskesstraat biedt rijkgevuld programma

Op zondag 6 oktober vindt in de Kruiskesstraat de jaarlijkse autocross plaats. Het rijkgevulde programma bevat naast de traditionele reeks, ook een aparte damesklasse en een wedstrijd voor verlaagde kevers en sprinter. De organisatie werkt niet met registratie vooraf. Op de dag zelf kan vanaf 7 uur worden ingeschreven in de feesttent. Er wordt gestreden
The post Jaarlijkse autocross

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas”

Tot en met dinsdag 15 oktober stelt Dominiek Vanhoolandt tentoon op de Kunstmuur in d’Iefte. Het gaat vooral om abstracte werken waarvoor hij de inspiratie haalt uit positieve en negatieve ervaringen in zijn persoonlijke leven.
The post Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas” appeared first on

Lees meer »

Franse kledingketen Kiabi slachtoffer van miljoenenfraude: ex-medewerkster verduisterde 100 miljoen euro en vluchtte naar VS

De populaire Franse kledingketen Kiabi, die ook in België actief is, is het slachtoffer geworden van “aanzienlijke financiële fraude”. Dat heeft de directie van het bedrijf bekendgemaakt. Volgens de Franse omroep Franceinfo ging een voormalige medewerkster lopen met 100 miljoen euro. De vrouw kon midden augustus gearresteerd worden toen ze met een privéjet aankwam op Corsica.

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Aantal verkeersdoden daalt met meer dan 10 procent, grootste daling op autosnelweg door “toenemende filedruk”

Het aantal verkeerdoden in ons land is in de eerste 6 maanden van dit jaar gedaald met 12 procent, tegenover het aantal doden tijdens diezelfde periode in 2023. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias. In totaal vielen er 28 doden minder. Vooral op de autosnelweg zijn er minder dodelijke slachtoffers. Dat komt door de toenemende filedruk in Vlaanderen

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische pub van Knokke-Heist

Noem het gerust de meest atypische pub van Knokke-Heist. Tracks en Travellers is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een symbool in de kustgemeente. Nu geeft zaakvoerder Peter Franssens (67) de fakkel door aan Tjardo (28). “Toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte was ik op slag verliefd.”
The post Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische

Lees meer »