Magalie Ghekiere in voetsporen van zus Justine

Sinds dit seizoen rijdt een tweede Ghekiere in het vrouwenpeloton. Magalie (25), jongere zus van Justine, ruilde triatlon voor wielrennen. De voetsporen drukken van haar zus wordt naar eigen zeggen moeilijk.

“Omdat Justine veel meer talent heeft”, vindt Magalie Ghekiere. “In oktober van vorig jaar besliste ik om te beginnen koersen. Ik kom uit de triatlon. Dat kan ik als ik ouder ben nog altijd doen. Met wielrennen mocht ik niet lang wachten. In het najaar ben ik beginnen trainen. Vorige winter trok ik twee keer op stage. In april reed ik mijn eerste koers, maar haalde ik het einde niet. Een grote ontgoocheling. Had ik daarvoor zoveel getraind, vroeg ik me toen af.”

Die teleurstelling zette ze na een nachtje slapen om in extra energie. Daags na haar debuut in Burst trok ze naar Denderhoutem. Daar haalde ze wel de finish. “Omdat ik niet wist of ik het goed zou doen, was het voor mij een zoektocht”, gaat Ghekiere verder. “Triatlon doe je individueel. Heb je tijdens een wedstrijd een minder moment, dan kan je even vertragen en proberen herstellen. In koers krijg je die kans niet. Ik zag in het eerste deel van het seizoen progressie. In de zomermaanden kreeg dat geen verlengstuk.”

De renster van KDM-Pack kan dat verklaren. “In juli en augustus was de structuur in mijn trainingen weg”, vertelt de juriste. “Ik werk op een advocatenkantoor, maar deed deze zomer een cursus van drie weken voor personal trainer. Een kantoorjob is niet echt mijn ding. Stil zitten is niets voor mij. Nu loop ik stages bij personal trainers. Om wat ervaring op te doen.”

Studies rechten

Niettemin is Magalie Ghekiere, die haar wegseizoen op 3 oktober afsluit met Binche-Chimay-Binche, van plan verder te gaan in de koers. “Ik moet mezelf tijd geven”, beseft ze. “De omstandigheden waarin ik begon, zijn helemaal anders dan toen Justine de stap zette. Zij deed dat in het coronajaar 2020, en had veel tijd om te trainen. Ik startte terwijl ik nog bezig was met mijn studies rechten in Gent.” (HF)

The post Magalie Ghekiere in voetsporen van zus Justine is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »