Jeffrey Dewulf (32) uit Jabbeke is Belgisch kampioen motorcross na zwaar blessureleed: “Nationale titel is opsteker”

Hoewel hij al tijdens de vorige manche in Zegelsem zo goed als zegezeker was, kroonde Jeffrey Dewulf zich in het weekend van 16 oktober in het Vlaams-Brabantse Pamel tot Belgisch kampioen bij de Internationalen 500. Voor de 32-jarige Jabbekenaar is die nationale titel een ferme opsteker nadat hij zich in 2021 zwaar blesseerde aan de schouder en lang moest revalideren.

Jeffrey Dewulf startte in een tiental wedstrijden die meetelden voor het Belgisch kampioenschap. Telkens slaagde hij erin vooraan te eindigen. “Omdat ik het hele jaar door consistent wist te rijden, was ik in Zegelsem eigenlijk al zegezeker. Langzaamaan kon ik mijn voorsprong opbouwen, al had ik ook een beetje geluk omdat een andere wedstrijd met een van onze manches samenviel. Daardoor kon een van mijn dichtste concurrenten eens niet deelnemen, wat me extra voorsprong opleverde. Maar telkens als we compleet waren, met Jens Getteman in het bijzonder, konden we een leuke strijd leveren”, vertelt Jeffrey Dewulf.

Lange revalidatie

De 32-jarige Jeffrey Dewulf combineert zijn hobby met de zaak waarin hij samen met zijn vader en broer werkt. “Met carrosserie Aernoudt hebben we een drukke zaak, waardoor mijn agenda meestal tjokvol zit”, lacht de Jabbekenaar. “Maar ik doe het graag en ben vooral blij dat ik blessurevrij kon rijden. In 2021, net toen de coronaregels soepeler werden, kwam ik op training zwaar ten val met een schouderblessure tot gevolg. Ik moest zes maanden lang revalideren en van ver terugkomen. Vanwege de ernst van mijn blessure heb ik overwogen om te stoppen en wilde ik mijn materiaal verkopen. Maar het kriebelde al snel opnieuw en de mensen die mijn revalidatie begeleidden, gaven me snel goede moed”, gaat de kersverse kampioen verder.

“Vanwege de ernst van mijn blessure heb ik overwogen om te stoppen”

Vorig jaar haalde Jeffrey Dewulf moeilijk zijn niveau van weleer, maar vorige winter kon hij aan een sterke voorbereiding werken.

Toekomst

“Al voor het seizoen voelde ik dat het goed zat. Ik ben blij dat ik dit kon verderzetten en de titel kon grijpen. Wat ik volgend jaar ga doen, is nog een groot vraagteken. Als het aan mezelf ligt, ga ik door. Maar ik ben ondertussen 32, mijn vader volgt en helpt me overal en bovendien combineren we dat met een drukke zaak. Ook met mijn trouwe sponsors KTM België en Motorshop Desmet moet ik samenzitten om de toekomst te bekijken”, besluit Jeffrey Dewulf. (Arno Van Haverbeke)

The post Jeffrey Dewulf (32) uit Jabbeke is Belgisch kampioen motorcross na zwaar blessureleed: “Nationale titel is opsteker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »