Jaren cel voor boerenfamilie wegens illegaal aftappen water uit Spaans natuurgebied

De rechtbank in Sevilla heeft een landbouwersfamilie veroordeeld tot gevangenisstraffen van meer dan drie jaar wegens het illegaal onttrekken van water aan een natuurgebied in de Spaanse regio Andalusië.

Meer krantenkoppen in België

Gouden Marcel en Maureen

Op dinsdag 17 september vierden Marcel Pincket en Maureen Raté hun 50ste huwelijksverjaardag. Het gouden koppel is getrouwd op 17 september 1974 in Oostende. De viering van het huwelijksjubileum vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Gouden Marcel en Maureen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een geschiedenis van geweld: hoe Sean ‘Diddy’ Combs als seksueel roofdier heel zijn carrière lang geen ‘neen’ duldde

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit krijgt een bijzonder wrange nasmaak. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo

Lees meer »

Burgemeester in Mexico nog geen week na benoeming vermoord

De burgemeester van de Mexicaanse stad Chilpancingo is nog geen week na zijn benoeming vermoord. Alejandro Arcos was zes dagen lang de burgemeester van de stad met zo’n 280.000 inwoners in het zuidwesten van het land. Hij bezocht in die periode onder meer een gebied dat getroffen was door orkaan John.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »

Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

In aanwezigheid van Bart Naeyaert, gedeputeerde Integraal Waterbeleid, werd het gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) Blekerijbeek officieel in gebruik genomen. De aanleg van dit bufferbekken, waarvan de werken van start gingen in juni dit jaar, moet de dorpskern van Ichtegem bij hevige regenval vrijwaren van wateroverlast.
The post Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

Lees meer »

Mauro Devos is nieuw bij KSV Oostkamp en treft ex-ploeg

Het kan vlug keren in de voetbalsport. De competitie startte zo hoopgevend voor de jongens van de Valkaart, die gingen winnen in Petegem en vervolgens in eigen huis Zulte Waregem aftroefden. De derde confrontatie leverde een puntendeling op tegen RC Gent. Daarna gingen de jongens van coach Stijn Desmet twee keer met de billen bloot: 3-0 in Dikkelvenne en 0-3

Lees meer »