Ilona Dhaenens uit Oeselgem pakt dubbel goud op BK atletiek

Op het Belgisch kampioenschap atletiek haalde de Oeselgemse Ilona Dhaenens goud op de 100 en de 200 meter bij de cadetten meisjes. Met chrono’s van respectievelijk 11”98 en 24”99 was ze duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie en onderstreepte ze nogmaals haar suprematie op de korte sprintnummers. “De titel was uiteraard het belangrijkste, maar ik wou ook echt wel een snelle tijd lopen”, zegt ze.

Ilona Dhaenens is een van de absolute West-Vlaamse uitblinkers van het afgelopen atletiekseizoen. De 15-jarige Oeselgemse haalde deze zomer maar liefst vier provinciale, twee Vlaamse en twee Belgische titels. “Het is inderdaad een heel succesvol seizoen geweest”, zegt ze. “Ik slaagde er bovendien in om mijn persoonlijke records heel wat scherper te stellen. Op de 100 meter dook ik voor het eerst onder de 12 seconden en met 11”94 sta ik nu ook tweede op de Belgische ranglijst aller tijden. Ik sta niet altijd stil bij de waarde van mijn prestaties, maar ik denk dat ik daar toch heel erg trots op mag zijn. Ik probeer eigenlijk gewoon zo snel mogelijk te lopen.”

Scholieren

Wat de prestatie van Ilona op het afgelopen BK nog indrukwekkender maakt, is dat ze zowel op de 100 als op de 200 meter sneller liep dan de scholieren meisjes. “Ik wou zeker op de 100 meter nogmaals onder de 12 seconden duiken en met 11”98 is dat mooi gelukt. Op de 200 meter ging ik voor het eerst onder de 25”, maar ik denk dat ik op die afstand nog sneller kan. Er stond immers een sterke tegenwind. Maar goed, dat zal dan voor volgend jaar zijn. Ik kijk er nu al naar uit om tegen de oudste scholieren meisjes te kunnen lopen. De concurrentie zal groter zijn en dat is alleen maar positief.”

“Met mijn nieuwe trainer ga ik meer op de sprint oefenen”

Als scholier komt Ilona volgend jaar ook in aanmerking voor internationale kampioenschappen. “Daar zit ik uiteraard mee in mijn hoofd. Ik denk dat dit de droom is van iedereen die aan atletiek doet. De EYOF staat pas in 2025 weer op het programma, maar volgende zomer is er wel een EK. Er zijn plannen om ons met de 4×100 meter te proberen te kwalificeren. Dat lijkt me wel iets. Bij mijn club AC Deinze heb ik een nieuwe trainer. Zo zal ik wat specifieker op de sprint kunnen trainen, want tot nu toe waren de trainingen heel algemeen en gericht op meerkamp.” (GD)

The post Ilona Dhaenens uit Oeselgem pakt dubbel goud op BK atletiek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE. Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »