Heel wat nieuwsgierigen vinden de weg naar nieuwe editie van het gratis kunstenfestival Splinters

Vandaag vindt op Hoeve Vandewalle te Kuurne een nieuwe editie plaats van het gratis kunstenfestival Splinters. Gans de dag kunnen nieuwsgierigen er heen om met een artistieke blik te bekijken op de zin en onzin van het leven.

Op de binnenkoer zorgt een DJ voor de muzikale omlijsting en kunnen geïnteresseerden het speciaal voor de gelegenheid gebrouwde bier SAISON SPLINTERS! proeven. Zaterdagmorgen werd het kunstenfestival op gang getrokken met een rave party voorzien van brunch. In de namiddag kon het publiek dan weer genieten van onder meer het optreden van het Rotbeest-collectief dat heel wat nieuwsgierigen lokte. Ook de beschikbare zitplaatsen op de vertelzolder waren snel ingenomen gezien enkele gepassioneerde vertellers hun verhaal kwamen doen over onder meer de Pfaffs, de halsbandparkiet, rozijnenbrood en de zoektocht naar de perfecte wandelstok. Sommige spreekbeurten waren zelfs zo populair dat er besloten werd ook nog een tweede vertelmoment van te geven.

Even opvallend als de optredens waren de twee onthaalstewards die de bezoekers wegwijs maakte op het festival. Hun kledij was een ontwerp van KASK-studente Charlotte Callens uit Kortrijk die momenteel de masteropleiding mode-ontwerp volgt te Gent. “Toen ik de vraag kreeg van vzw Can’Art om de kledij te ontwerpen van hun twee onthaalmedewerkers ben ik vrij snel tot dit ontwerp gekomen”, vertelt Charlotte die zich sterk verbonden voelt met Kuurne gezien haar oma van vaders kant, Emilienne Dewaele, jaren lang een kruidenierswinkel uitbaatte op het marktplein van Kuurne.

“Het DNA van ontwerpen van kledij heb ik echter meegekregen via de oma van mijn moeders kant gezien zij een textielwinkel had en ook heel wat kledij heeft ontworpen en gestikt. Na 15 jaar kleuterleidster te zijn geweest gooi ik het dus vanaf heden over een andere boeg. Creatief bezig zijn is daarbij mijn hoofddoel waarbij de slogan ‘niet peizen maar gewoon doen’ nooit niet ver weg is. Voor het ontwerp van de onthaalmedewerkers van Splinters probeerde ik twee soorten stewards te verenigen in een ontwerp. Zo zie je toetsen in de kledij van stewards in het verkeer en de meer chiquere business stewards. Gelukkig kreeg ik van de organisatie het blinde vertrouwen, zodat ik zelf alles kon bepalen.”

Splinters wordt deze avond afgesloten met onder meer een optreden van The Glücks en Justin Gingerlake & Hannah Montana.

The post Heel wat nieuwsgierigen vinden de weg naar nieuwe editie van het gratis kunstenfestival Splinters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »