Gouden huwelijk voor Ghislain en Martine uit Ruiselede

Ghislain Baele en Martine Bruneel werden onlangs op het gemeentehuis ontvangen voor hun gouden jubileum.

Ghislain werd geboren in Graux op 21 december 1953 en groeide op in een gezin van René Baele en Maria Maes, met een broer en een zus. Martine werd geboren in Tielt op 27 mei 1955 in het gezin met vijf meisjes van Paul Bruneel en Agnes Lagaisse.

Uitbreiding

Ghislain en Martine leerden elkaar voor het eerst kennen in café Den Beiaard tijdens de Tieltse feesten. Lang heeft de verlovingsperiode niet geduurd. Na een achttal maanden traden ze op 7 september 1973 in het huwelijk en gingen wonen in Tielt. Spoedig kreeg het gezin vier flinke zonen: Stefan (met Petra Bogemans), Johan (met Ruut Braeckevelt), Peter (met Tine Deman) en Jonas. Hun familie werd inmiddels al uitgebreid met tien kleinkinderen.

Tijdens hun actieve loopbaan was Ghislain vrachtwagenchauffeur voor nationaal en internationaal transport. Martine werkte een tijdje in een tapijtenweverij, baatte een zestal jaar een café uit in Schuiferskapelle en zorgde later vooral voor de kinderen.

Motorhome

Na het overlijden van zijn ouders gingen Ghislain en Martine in zijn ouderlijk huis wonen in de Tuinwijk te Ruiselede. Thans genieten ze er van een welverdiend pensioen. Met de motorhome doorkruisen ze geregeld onze Ardennen en steken ze ook vaak de grens over naar de Franse streken. Wanneer ze thuis zijn gaan ze graag op bezoek bij de kinderen, kleinkinderen en familie. Naar aanleiding van hun jubileum werden de jubilarissen en familie op zaterdag 9 september ontvangen op het gemeentehuis door het College van Burgemeester en Schepenen. (WV)

The post Gouden huwelijk voor Ghislain en Martine uit Ruiselede is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.
The post Wervik brengt passende hulde

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »