Directeur van BuSO Spermalie Kathleen Deweerdt met pensioen

Op vrijdag 29 september neemt BuSO Spermalie feestelijk afscheid van een monument van de school. Nadat ze 43 jaar als logopediste en directeur actief was in de school trekt directeur Kathleen Deweerdt (65) die dag immers de deur van haar kantoor definitief achter zich dicht.

“Ik kon eigenlijk al eerder vertrekken, maar mijn vroegste pensioendatum viel midden in de coronaperiode en dat vond ik niet het meest geschikte tijdstip om afscheid te nemen van mijn tweede thuis”, opent Kathleen Deweerdt.

Kinderen met autisme

“Het scheelde niet veel of ik had hier nooit gewerkt. Nadat ik in 1979 afstudeerde aan het HTI in Brugge was ik van plan om in het Brusselse te gaan wonen. Doordat mijn man plots toch in het Brugse aan de slag kon, wijzigden onze plannen en begon ik in januari 1980 in de school waar ik uiteindelijk 43 jaar bleef. Ik begon aanvankelijk als klasondersteunende logopediste, maar vrij snel maakte ik de overstap naar de geïntegreerde werking, waarbij therapeuten, leerkrachten en begeleiders samenwerken in de brede ondersteuning van de leerlingen”, gaat Kathleen voort.

“In de jaren 90 heb ik mijn schouders gezet onder het onderwijs voor kinderen met autisme. Dat resulteerde in 1998 in de oprichting van opleidingsvorm 4 (onderwijs dat zich specifiek richt tot jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) en bijkomende problematieken, red.) in onze school.”

Nieuwe fase

In 2007 werd Kathleen Deweerdt directeur van BuSO Spermalie. Ze stond aan de wieg van twee herstructureringen die resulteerden in een opdeling van de directieopdracht. Zij werd verantwoordelijk voor het pedagogisch-didactische project en het algemeen beleid van de school.

“De overdracht van de macht zal rimpelloos verlopen vermits mijn opvolger sinds 1 september samen met mij de school bestuurt. Ik ben klaar om straks aan een nieuwe fase in mijn leven te beginnen. Eindelijk zal ik eens tijd hebben om wat aan mijn fysieke conditie te werken, want ik heb mijn lichaam de voorbije jaren serieus verwaarloosd”, besluit Kathleen Deweerdt. (PDC)

The post Directeur van BuSO Spermalie Kathleen Deweerdt met pensioen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »