Désiré Stadsbader junior is ten grave gedragen

Zaterdag is Desire Stadsbader, zoon van de gelijknamige oprichter van het bekende bouwbedrijf Stadsbader, ten grave gedragen in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. Ruim 500 aanwezigen woonden de serene afscheidsplechtigheid bij. Aan de ingang van de kerk lagen ruim 80 bloemenkransen. Desire junior werd 75.

Desire Stadsbader, meer dan een halve eeuw het gezicht achter de aannemer Stadsbader in Harelbeke, overleed totaal onverwacht op 15 september tijdens een partijtje golf in Knokke. Zijn stiefzoon en huidig CEO van Stadsbader, Dominique Valcke, reageerde toen erg aangeslagen. “Desire was bovenal een echte familieman, hij bewaarde altijd het evenwicht tussen zijn werk, zijn gezin en zijn liefde voor sport.” Desire Stadsbader, echtgenoot van Rita Tanghe, is geboren op 19 januari 1948. Hij was voorzitter van de Raden van bestuur van Desire Stadsbader nv, Jacops nv, DSRT nv en Chapter George nv.

“Het ongeloof is nog altijd groot. De vele reacties die we kregen, getuigden van veel respect. Désiré was een grote meneer. Zeker geen tafelspringer, wel een man van discipline en een scherpzinnig man met onfeilbaar geheugen”, vertelde zijn pluszoon Dominique Valcke (50), CEO van aannemingsbedrijf Stadsbader in Harelbeke.

Ook plusdochter Stephanie Valcke nam het woord tijdens de plechtigheid. Een beklijvend moment tijdens de plechtigheid was de live-uitvoering van de aria ‘Ombra mai fu’ uit de opera Xerxes van Georg Friedrich Händel. Het gaat over de koning Xerxes die onder zijn geliefde plataan zit en mijmert over vrede en rust: “Nooit was een schaduw zo aangenaam.” De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Gouden tijdperk

Desire Stadsbader (junior) is de zoon van de gelijknamige Désiré Stadsbader, die het familiebedrijf in 1946 in Harelbeke oprichtte als leverancier van bouwmaterialen. Stadsbader beleefde gouden tijden met de aanleg van de autosnelwegen in België. Eind jaren 70 verdeelde Desire senior zijn bedrijf over zijn vijf kinderen.

Zijn zoon Désiré junior nam de wegenbouwtak over. Vandaag is Stadsbader een groep met drie divisies: bouw, infrastructuur en technieken. Désiré Stadsbader bereidde zijn opvolging nauwgezet voor. Dominique Valcke, de zoon van zijn tweede echtgenote, werkt al sinds de jaren 90 mee in het bedrijf. Jarenlang waren ze samen co-CEO. In 2013 trok Stadsbader zich terug uit de dagelijkse leiding en werd Valcke alleen CEO.

The post Désiré Stadsbader junior is ten grave gedragen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »