De must-reads van het weekend

03:00 Ozempic, het eerste medicijn dat echt helpt om af te vallen, is het felst gehypete farmaproduct van het moment. Nu wordt het getest op kinderen.

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Pieter en Christa

Pieter Denys (72) en Christa Horré (69) uit de Kapucijnenlaan zakten af naar het stadhuis van Izegem waar hun gouden huwelijksjubileum een officieel tintje kreeg.
The post Goud voor Pieter en Christa appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hadden ons op alles voorbereid, maar…”: vijandigheid tegen Nederlander die 12-jarig meisje verkrachtte neemt toe op Spelen

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde (29), die in 2014 als 19-jarige een 12-jarig meisje verkrachtte, krijgt het stevig te verduren op de Spelen in Parijs. Z’n dubbelpartner – met wie hij vanavond om 20 uur weer in actie komt – zegt dat de vijandigheid tegen Van de Velde zelfs toeneemt. “En daar ben ik best teleurgesteld over, ja.”

Lees meer »

Ex-adviseur Clinton voorspelt dat Trump zijn running mate aan de kant zal schuiven. Kan dat? Amerika-expert legt uit

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

LIVE. Israël voert als vergelding luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon – “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »