Dadizele Onderneemt pakt uit met nieuwe actie

Dadizele Onderneemt pakt uit met een nieuwe actie, ‘Daisel stempelt’, die eind september start tijdens het Weekend van de Klant. “Er schreven 47 enthousiaste handelaars in en we kunnen ook rekenen op twintig sponsors”, zegt Pol Verhelle. “Daardoor komen we uit op een prijzenpot van 2.350 euro aan waardebonnen, geschonken door onze lokale handelaars.”

“Tijdens corona zag je overal de actie Koop Lokaal. Velen herinneren zich die affiches nog wel, hier en daar zie je er zelfs nog een hangen”, zegt Pol Verhelle. “De actie is al enige tijd geleden en daardoor wat uit de aandacht verdwenen.” Dadizele Onderneemt, die als vereniging het ondersteunen van de plaatselijke ondernemers hoog in het vaandel draagt, lanceert daarom een nieuwe lokale actie.

“Naast onze jaarlijkse activiteiten, zoals de Feest- en Avondmarkt op 15 augustus, de kerstmarkt op 22 december en de nieuwjaarsbijeenkomst, wordt deze nieuwe actie aan het lijstje toegevoegd. Daisel stempelt kan je vergelijken met de eindejaarsactie in veel gemeenten, ter ondersteuning van de lokale handelaars. Het voorstel kwam van Tamara Merchie, waarna we gingen brainstormen.”

Geen aankoopbedrag

De actie gaat van start tijdens Weekend van de Klant op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. “De bedoeling is om de lokale handelaars in de kijker te zetten en mensen aan te sporen om handelszaken in de eigen gemeente wat beter te leren kennen”, vertelt Pol. “We willen de deelname laagdrempelig houden om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Er is daarom ook geen aankoopbedrag. Men krijgt een stempel voor om het even wat men koopt. Een stempelkaart is geldig wanneer er vijf stempels van vijf verschillende deelnemende handelaars verzameld zijn.”

De actie loopt tot eind oktober en de trekking van de winnaars van de waardbonnen is voorzien op 15 november. “Om de actie bekend te maken is in heel Dadizele een flyer verdeeld. Er komt ook een affiche bij alle deelnemende handelaars”, zegt Pol. “We lieten 30.000 stempelkaarten drukken.” (EDB)

Meer informatie via www.dadizeleonderneemt.be en op Facebook en Instagram.

The post Dadizele Onderneemt pakt uit met nieuwe actie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »