COLUMN. Nicole de Moor steekt de Rubicon over

De Genkse politicoloog Fouad Gandoul geeft op zaterdag zijn kijk op het politieke en sociaal-maatschappelijke leven.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »