Chef Michael Decruw geeft ultieme tips

Tijdens de Week van de Smaak gaat Roeselare op zoek naar de beste hutsepotmaker. Een jury onder leiding van chef Michael Decruw van restaurant D’Hofstee maakt op zondag 5 november de winnaar en de opvolger van Annelies Meseure, de eerste Smaakmaker #VANRSL, in het Huis van de Voeding bekend.

GaultMillau-chef Michael Decruw volgt Tim Boury op als voorzitter van de jury van Smaakmaker #VANRSL. Verleden jaar ging de jury op zoek naar het beste stoofvlees van Roeselare en in de tweede editie wil men de beste hutsepotmaker van Roeselare bekronen.

“Stad Roeselare heeft mij gevraagd om een engagement op te nemen in de Week van de Smaak en dat doe ik graag”, vertelt chef Michael Decruw van restaurant D’Hofstee. “Ik ben dat project erg genegen en heb met veel plezier een hutsepotrecept uitgewerkt dat in een boekje komt dat in heel Roeselare wordt bedeeld. Ik ben ook voorzitter van de ‘hutsepot-jury’ en werk eveneens mee aan de marketingcampagne van deze culinaire week.”

Smaken verweven

“Ook bij de tweede editie van Smaakmaker #VANRSL blijven we bij de klassiekers. Verleden jaar was het stoofvlees, nu wordt het hutsepot. Dat is een prima keuze: het is de tijd van het jaar voor een lekkere hutsepot en met de vele groenten die verbouwd worden in de streek van Roeselare, hebben we alleszins genoeg ingrediënten ter plaatse.”

“Een lekkere hutsepot steunt op enkele pijlers: uitstekende basisproducten zoals aardappelen, spruitjes en koolsoorten en vooral tijd nemen en geven aan de hutsepot. Dat zijn erg belangrijke zaken.”

“Zo vind ik het bijvoorbeeld een goed idee om een hutsepot een dag te ‘laten trekken’ in de frigo. Dan zijn alle smaken van de diverse groenten mooi verweven en smaakt je hutsepot nog beter.”

“Bij de jurering zal ik vooral rekening houden met het feit dat het product gewaardeerd blijft: het moet nog altijd hutsepot blijven, men moet niet al te gek doen. De basisproducten en de smaak van de hutsepot zijn voor mij belangrijker dan de presentatie.”

“Ik kijk uit naar een hutsepot met een eigen ‘touch’ zonder overdrijven.” (Peter Soete)

The post Chef Michael Decruw geeft ultieme tips is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »