Belgische ziekenhuizen onderzoeken effect van populair afslankmiddel Ozempic bij kinderen met obesitas

Kan het geneesmiddel Ozempic aan kinderen met obesitas gegeven worden? Of beter gezegd, kan semaglutide, de werkzame stof in Ozempic, efficiënt en veilig gebruikt worden bij kinderen om gewicht te verliezen? Dat is de opzet van een internationaal onderzoek waaraan ook drie ziekenhuizen in ons land meewerken. "Als we obesitas al op jonge leeftijd kunnen aanpakken, is dat een investering voor later", zegt professor Inge Gies van het UZ in Brussel.

Meer krantenkoppen in België

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Dodentol cycloon Boris loopt op tot 18 en einde nog niet in zicht

Aardverschuivingen, overstromingen, stroomuitval, grote evacuaties, tientallen vermisten en zeker achttien dodelijke slachtoffers. Dat is tot nu toe de zware balans van cycloon Boris die over Centraal- en Oost-Europa raast. In de zwaarst getroffen regio regent het intussen minder, stroomafwaarts wordt gevreesd voor meer overstromingen. “Al dat water moet ergens naartoe.”

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Hele jaar door leuke activiteiten bij de KLJ

Wie geboren is in 2009 of eerder, is welkom bij de KLJ. “Wie op vrijdagavond of in het weekend niets te doen heeft en op zoek is naar een leuke tijd, en daarbij vrienden wil maken voor het leven, kan hiervoor terecht bij de KLJ”, zegt Mathis Merlevede, groepsleider van de KLJ. Hun lokaal bevindt
The post Hele jaar

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

KIJK. Redding van de openingsspeeldag en late domper voor Openda: alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League

Balen voor Openda en Vermeeren: Leipzig zag in het slot een punt wegglippen op het veld van Atlético. In Bergamo moesten we dan weer zijn voor dé (dubbele) redding van de openingsspeeldag. En George Ilenikhena? Die was alweer de boeman van FC Barcelona… Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »