Amper een op de twee bedienden kreeg vorig jaar meer dan 1 procent loonopslag

Vanwege de hoge indexering kreeg 46 procent van de bedienden in 2022 een loonopslag van minder dan één procent of helemaal niets. Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisstudie van hr-bedrijf Hudson. Wie toch opslag kreeg, ontving doorgaans wel een hoger percentage.

Meer krantenkoppen in België

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit naar Los Angeles 2028.

Lees meer »

Gewezen onderpastorie in Wervik komt te koop

Het kerkbestuur Sint-Medardus gaat de gewezen onderpastorie in de Koestraat 18 verkopen. “Met de laatste huurders hadden we heel wat miserie en we hebben hen telkens uit het huis moeten zetten, met alle financiële gevolgen en materiële kosten van dien”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele. “De laatste keer was het pand zo goed als onbewoonbaar geworden.”
The post Gewezen

Lees meer »

“Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Met een snoeischaar in de hand zelf je groenten en fruit plukken, terwijl enkele kippen en ganzen nieuwsgierig over je schouders meegluren. Welkom in ‘t Goed Ter Heule, de grootste openluchtsupermarkt van de regio. “Onze visie? De voedselkilometers tot nul herleiden.”
The post “Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Lees meer »

Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs voor Oshin Derieuw: “Ze is vriendin van me geworden”

Op donderdag 1 augustus vindt de eerste wedstrijd van Oshin Derieuw op de Olympische Spelen plaats. De Kuurnse staat er in goede vorm dankzij haar kinesiste Marie Derolez. Derieuw liep namelijk nog een vervelende schouderblessure op een maand voor de Spelen. “Ik denk dat Oshin alles kan winnen.”
The post Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs

Lees meer »

Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde

Op vrijdag 2 augustus lanceren de gemeente Koksijde en Standaard Uitgeverij het nieuwe album van Jommeke, ‘Potvis Valentijn’, exclusief in Koksijde. In dit album (nummer 322) krijgen potvis Valentijn en het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum een centrale rol. Koksijde staat die dag in het teken van Jommeke.
The post Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te

Lees meer »

“Sarah kon er niet bij zijn, maar ze gaf me haar geluksarmband”: in het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn Elviskostuum”

‘The Return of Kinky Wesley’, zo kondigt Jurgen De Witte zijn comeback aan op Don Vitalski’s Legendarische DinsdagClub in Oostende. “Het wordt een bonte avond met zowel zang, dans, acts, knuffelwerpen, burlesque, super veel ambiance én ik in mijn Elviskostuum”, aldus Kinky Wesley.
The post Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen: dit weten we al over de grootste ruil sinds Koude Oorlog

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »

“Ik zweer het, ik heb niets gestolen”: beelden tonen hoe Belgische toerist in hotelkamer meteen geconfronteerd wordt met bewijslast

Een Belgische toerist (26) die verdacht wordt van verschillende diefstallen is in Thailand met het nodige vertoon van zijn hotelbed gelicht. De politie vond in zijn kamer onder meer vijf smartphones, twee dure horloges en bijna 52.000 baht (1.300 euro) aan cash geld. De arrestatie zelf werd gefilmd. Op de beelden is te zien hoe Abdelali C. in tranen zijn

Lees meer »