Volksspelen moeten jong en oud samenbrengen in Zuienkerke: “Begin van echte kermis?”

Het Feestcomité Zuienkerke organiseert op zondag 24 september het allereerste Groot-Zuienkerks volksspelentornooi. “Rond die aloude volksspelen willen we jong en oud nog eens samenbrengen in Zuienkerke”, zegt medeorganisator Niels Dewulf. “Grootouders kunnen ze misschien wel aan hun kleinkinderen aanleren.”

Nu er al een hele tijd geen echte kermis meer plaatsvindt in Zuienkerke, wil het Feestcomité Zuienkerke de bewoners nog eens samenbrengen rond een gloednieuw evenement. Nieuw, maar dan wel met oude spelen; volksspelen meer bepaald.

“We kozen voor volksspelen omdat we denken dat meerdere generaties zich ermee kunnen amuseren. Kinderen en jongeren zullen die spelen mogelijk niet kennen, maar hun ouders of grootouders kunnen het hen dan aanleren”, zegt bestuurslid Niels Dewulf van het feestcomité.

Hoefijzers en eieren

“Welke spelen er dan zoal aan bod komen? Dat zijn er acht in totaal. De deelnemers kunnen zich onder meer uitleven met vlaggen werpen en met het zo dicht mogelijk bij een ijzeren staak gooien van hoefijzers. Verder is er nog ‘trou-madame’, waarbij kaasvormige houten schijven door een bak met poortjes moeten gerold worden. Ook met de toptafel en de sjoelbak zullen heel wat mensen zich ongetwijfeld amuseren. Het eierwerpen – waarbij twee mensen een ei naar elkaar gooien en bij elke worp een stap achteruitzetten tot het ei uiteindelijk breekt – belooft dolle pret te worden”, klinkt Niels Dewulf enthousiast. “En de lokale horeca zorgt voor een mooi prijzenpakket voor de winnaars.”

Eten en drinken

Het feestcomité, dat jaarlijks ook instaat voor de organisatie van de nieuwjaarsreceptie, zorgt verder voor de uitbating van de bar – de hele dag door – en voor de verkoop van hotdogs en croque monsieurs.

Alle animatie vindt vanaf 11 uur plaats aan ‘de boomgaard’, de oude pastorie bij het kerkplein in Zuienkerke dus. “Als het evenement een succes wordt, zullen we zeker bekijken om volgend jaar voor een tweedaagse te gaan, en een evenement dat kan uitgroeien tot een echte kermis in het dorp.”

The post Volksspelen moeten jong en oud samenbrengen in Zuienkerke: “Begin van echte kermis?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »