UITGELEGD. El Niño slaat toe: extreme hitte, droogte en bosbranden bedreigen Australië

Terwijl bij ons de herfst zaterdag z’n intrede doet, kondigt de lente zich aan in het zuidelijk halfrond. Daar zijn alle ogen momenteel op Australië gericht, want er zitten abnormaal droge en warme maanden aan te komen. Als gevolg van het weerfenomeen El Niño vrezen de Australische autoriteiten extreme droogte en zware bosbranden. Hoe beïnvloedt El Niño precies het weer Down Under? En wat is de rol van klimaatopwarming en de Indische Oceaan in dit verhaal? Klimaatexpert Samuel Helsen legt het helder uit.

Meer krantenkoppen in België

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »