Twee inbrekers in apotheek in Kortrijk op heterdaad betrapt en even later opgepakt

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september kon de politiezone Vlas twee inbrekers oppakken na een korte klopjacht nadat de dieven kort daarvoor ingebroken hadden in een apotheek in de Gentsesteenweg in Kortrijk.

De feiten speelden zich af omstreeks 01.30 uur. Het waren de alerte eigenaars van de apotheek zelf die alarm konden slaan nadat zij via hun camerasysteem in de apotheek verwittigd werden dat er inbrekers binnen waren. Vrijwel onmiddellijk waren de nachtpatrouilles van PZ Vlas ter plaatse. De verdachten hadden echter al de vlucht genomen, maar konden niet veraf zijn. Daarop werd meteen een zoekactie gestart.

Verstopt in het water

Een heel opmerkzame autobestuurder meldde bij het zien van de politieteams dat hij even verderop in de Vlaanderenkaai twee verdachten te voet zag wegvluchten en zich verbergen. Na slechts enkele minuten hadden de politiediensten het tweetal in het vizier. Ze hadden zich verstopt in het water, langs de oever van het kanaal Bossuit-Kortrijk, vlakbij de sluis richting de Leie.

Beiden werden uit het water gesommeerd, opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Het gaat om twee meerderjarige mannen, één van hen had een zelfgemaakt mes bij zich en beiden konden ook geen identiteitsdocumenten voorleggen.

Kluis teruggevonden

De kluis uit de apotheek die ze gestolen en (ongeopend) in het water langs de oever verborgen hadden, werd vanmorgen door de federale scheepvaartpolitie uit het water gehaald.

De verdachten worden momenteel verhoord. Het parket van Kortrijk leidt het verder onderzoek.“Dankzij de alertheid van de eigenaars van de apotheek én de autobestuurder kon de politie heel snel de verdachten oppakken. Wie verdachte personen of voertuigen ziet in zijn buurt moet meteen de politie bellen via het lokaal oproepnummer 1701 of het algemeen noodnummer 112”, klinkt het.

The post Twee inbrekers in apotheek in Kortrijk op heterdaad betrapt en even later opgepakt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »