Stephanie (29) en Nicolas (35) openen babyboetiek Petit Henri in Oostende: “Ouders kunnen hier alles op één plek vinden”

Stephanie Houthoofd (29) en Nicolas Salvatore (35) openen zaterdag Petit Henri in de Spoorwegstraat in Oostende. In hun hippe babyboetiek willen de jonge ouders klanten bijstaan met alles van geboortelijst, styling van de babykamer, ontwerpen van het geboortekaartje tot de doopsuiker. “Ouders moeten op die manier maar naar één plek komen voor alles.”

Het idee om samen een babywinkel te openen zat al langer in het hoofd van het Stephanie en Nicolas uit Oostende. Ze hebben zelf twee zoontjes van 5 en 8 jaar. “Ik ben grafisch vormgever van opleiding en werkte al in de retail, en Stephanie is heel sociaal en wilde al langer iets met kindjes doen. Toen we anderhalf jaar geleden met ons gezin in Los Angeles waren in de Verenigde Staten, zagen we in een hippe buurt een conceptstore voor baby’s. Het was voor ons een teken om er echt voor te gaan. We waren meteen verliefd op het concept en zijn beginnen plannen.”

Dertigtal merken

Petit Henri is een moderne babywinkel met een dertigtal merken, waarvan een groot deel uit België en met duurzame producten. “We hebben heel lang gezocht naar de merken waar we mee wilden samenwerken. We zijn heel selectief geweest en we hebben gekozen voor kwalitatieve producten. Over elk merk is nagedacht en alles past binnen het geheel”, klinkt het.

Stephanie en Nicolas willen zich onderscheiden door verschillende producten aan te bieden op één plaats. “Ouders kunnen bij ons terecht voor zowel hun geboortekaart als de doopsuiker, maar ook voor een wieg tot een buggy of kleertjes. We kozen ook bewust voor een locatie net buiten het centrum, waardoor klanten hier vlot kunnen parkeren.”

Familiale sfeer

De winkel ademt een warme en gezellige sfeer uit. Naast een gezellige zithoek waar ouders hun plannen kunnen bespreken met Stephanie en Nicolas, is er ook een speciaal hoekje waar kindjes terechtkunnen terwijl hun ouders rondkijken. Er is een grote tafel om cadeautjes in te pakken en verschillende hoeken met alle benodigdheden voor een baby.

“We hebben echt hard gewerkt om voor een leuke sfeer te zorgen met planten en speelse muurschilderingen. We wilden een familiale sfeer creëren met een toffe vibe. Mensen moeten zich hier goed voelen. Van mensen die hier al geweest zijn, hoorden we dat je zin krijgt om aan baby’s te beginnen als je hier binnenkomt. Dat is een mooi compliment.”

Samen in de zaak

Het koppel werkt ook samen in de zaak. “We hebben elk onze kwaliteiten en vullen elkaar zo aan. Het is wel leuk dat we op die manier kunnen samenwerken”, vertelt het koppel.

Petit Henri is als het ware hun derde kindje. “Henri vonden we eigenlijk al altijd een mooie naam, maar bij de familienaam van Nicolas vond ik Mauro en Oliver beter passen voor onze twee zoontjes. Toen we een naam zochten voor de zaak was de keuze snel gemaakt.”

The post Stephanie (29) en Nicolas (35) openen babyboetiek Petit Henri in Oostende: “Ouders kunnen hier alles op één plek vinden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »