Stad Izegem en AWV pakken zwart verkeerspunt aan Heilig Hartkerk aan

Ook Izegem heeft een zwart verkeerspunt en dat ligt zowaar in een Zone 30. De ongevallen – voornamelijk met fietsers – resulteren gelukkig enkel in lichtgewonden, maar stad Izegem en het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) zullen het kruispunt toch aanpakken.

West-Vlaanderen telt 31 zwarte verkeerspunten en daar zit er ook eentje in Izegem bij. Met name het kruispunt van de Roeselaarsestraat met de Kruisstraat, dus ter hoogte van de Heilig Hartkerk. In de periode 2018-2020 gebeurden er 8 ongevallen, waarbij tien lichtgewonden vielen. Het ging telkens om een aanrijding tussen een gemotoriseerd voertuig en een (brom)fietser of voetganger. Stad Izegem werkte samen met een Agentschap Wegen en Verkeer – de Roeselaarsestraat is immers een gewestweg – een aanpak uit. Zowel in de Kruisstraat als in dat stukje van de Roeselaarsestraat geldt eenrichtingsverkeer voor de wagens. Het is er ook zone 30 en er geldt dus sowieso voorrang van rechts.

Voorrang verlenen

In beide straten mogen de fietsers wel in twee richtingen rijden. Fietsers die richting Roeselare rijden, moeten dus ook voorrang verlenen aan het verkeer uit de Roeselaarsestraat. “Om dat nog eens te benadrukken hebben we een verkeersbord B17 (voorrang van rechts, red.) aangebracht”, zegt mobiliteitsschepen Caroline Maertens.

De ruimte voor Vioré is ingericht met rode klinkertjes, ook het fietspad dat daar afgebakend is met klinknagels loopt daarover. “Dat zullen nu vervangen door een betonstrook, er wordt ook met fietslogo’s op de weg gewerkt, maar enkel aan het begin en het einde van het kruispunt om geen indruk te wekken dat de fietsers voorrang hebben. Daarom worden ook de fietsnagels verwijderd. Ook in de Kruisstraat komt een fietssuggestiestrook. Er worden ook paaltjes geplaatst zodat de voertuigen niet helemaal links komen te staan als ze vanuit de Kruisstraat richting de verkeerslichten willen rijden.”

The post Stad Izegem en AWV pakken zwart verkeerspunt aan Heilig Hartkerk aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »