Romy maakt handgemaakte juwelen in bijberoep: “Voor iedereen betaalbaar”

Romy Vandewalle (23) maakt en verkoopt handgemaakte juwelen onder de naam ‘Juwelen Unique’ in de Stationsstraat 1A. “Toen ik pas 14 jaar was, maakte ik die al voor mijn vrienden en kennissen, nu maak en verkoop ik die in bijberoep.”

Romy’s ouderlijk thuis is in de Winkelsestraat. “Odiel Vanoverberghe, die met zijn vader Krist de kalkoenkwekerij in de Winkelsestraat runt, is mijn vriend”, zegt Romy. “Mijn pa is met brugpensioen, mijn ma runt kinderopvang Mieke, en mijn broer Rinus baat Tapabro uit. Ikzelf ben kleuterlerares en werk al twee jaar in de Prizma Basisschool De Heilige Familie op de Bosmolens in Izegem. Ik ben ook nog lid van de KLJ.”

Unieke exemplaren

Romy is een creatieve jongedame. “Als kleuterlerares moet ik trouwens ook creatief zijn. Het zit in mij. Mijn oorringen en armbanden maak ik altijd al met bestaande materialen die ik samenbreng. Ik zette nu de professionele stap naar juwelen ontwerpen en maken in bijberoep. Omdat ik meer zekerheid heb in mijn leven: vast werk, een goede relatie met Odiel. Ik ben gesetteld. Ik maak handgemaakte oorbellen, armbanden en haarspelden, vervaardigd uit parels, resin-hangers (kunststof), metaal, steen… De oorringen zijn nikkelvrij en kunnen geen ontstekingen in de oorlel veroorzaken. Het zijn unieke exemplaren en geen seriewerk. Voor een schappelijke prijs, tussen de 15 à 20 euro, betaalbaar voor iedereen. Ik verkoop ook nog handtassen en sjaals, maar die maak ik niet zelf”, klinkt het.

1 à 2 keer per maand

Het winkeltje in de Stationsstraat 1A – tussen Tapabro van haar broer Rinus en de schoenwinkel Talona – probeert Romy 1 à 2 keer in de maand te openen. “Omdat ik ook nog mijn vriend Odiel help op de boerderij en kalkoenkwekerij, waar het bijvoorbeeld rond de kerstperiode heel druk zal zijn. De openingsdata van mijn winkeltje maak ik wel altijd eerst bekend op mijn Facebook-pagina”, besluit Romy.

Meer info: [email protected] en ‘Juwelen Unique’ op Facebook.

The post Romy maakt handgemaakte juwelen in bijberoep: “Voor iedereen betaalbaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »