Politie kan confrontaties tussen supporters na Club-Besiktas vermijden: “Onze mensen grepen kordaat in”

De doortocht van de 1.500 Besiktas-fans in Brugge is zonder grote incidenten verlopen. Voor aanvang van de wedstrijd werden wel 27 supporters bestuurlijk aangehouden en ook na de wedstrijd had de politie de handen vol. Zo kwam het even tot een kat- en muisspelletje tussen de politie en kleine groepjes Clubsupporters en probeerden Turkse fans de confrontatie aan te gaan.

De Brugse politie was meer dan voorbereid op de komst van Besiktas en de 1.500 meegereisde fans. Om incidenten zoals 8 jaar geleden te vermijden, werden diverse maatregelen genomen. Op diverse toegangswegen naar het stadion voerde de politie verkeerscontroles uit en ook in de binnenstad was de politie zichtbaar aanwezig. In de loop van de dag werden 27 Turkse fans bestuurlijk aangehouden.

Bivakmutsen

Volgens de politie waren er genoeg aanwijzingen dat de Turken niet alleen in de binnenstad waren voor voetbalplezier, maar dat ze ook van plan waren om amok te maken. “Ze hadden ofwel geen ticket bij zich of ze deden uitschijnen dat ze slechte bedoelingen hadden. Zo hadden sommigen bivakmutsen op zak. De supporters die opgepakt werden, bleven in de politiecel tot na de match”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “Uiteindelijk trok een optocht van enkele honderden fans door de binnenstad. Dat gebeurde zonder problemen.”

Kat- en muisspel

Ook ná de wedstrijd had de politie nog een hele tijd de handen vol. Al was dat niet enkel met de Turkse fans, maar ook met de eigen aanhang. “Al betrof het steeds een zeer kleine minderheid. Het overgrote deel van de supporters keer vlot en zonder problemen huiswaarts”, aldus Lien Depoorter, die wel bevestigt dat de politie enkele kleine figuurlijke brandjes moest blussen. “Meteen na het laatste fluitsignaal was er even een terugdringing van Clubsupporters die Turkse VIP-supporters wilden opzoeken. Onze mensen hebben daar meteen kordaat ingegrepen”, zegt de woordvoerster. Wie geïdentificeerd kon worden, mag zich nog aan een proces-verbaal verwachten.

Rond het stadion duurde het tot enkele uren na de wedstrijd vooraleer de rust volledig was teruggekeerd. “Op straat was er even dreiging van Turkse supporters die op zoek waren naar een confrontatie. Door tussenkomst van onze patrouilles keerden ze letterlijk en figuurlijk terug op hun stappen”, geeft Lien Depoorter nog mee. En nog rond het stadion kwam het even tot een kat- en muisspel tussen de politie en kleine groepjes Clubspoorters, maar ook dat werd snel in de kiem gesmoord. De politie bleef uiteindelijk tot een eind in de nacht bezig met patrouilleren en controleren. Dat deden ze onder andere om vermenging van supporters tegen te gaan. Grote incidenten bleven dankzij de zichtbare politieaanwezigheid uit. (MM)

The post Politie kan confrontaties tussen supporters na Club-Besiktas vermijden: “Onze mensen grepen kordaat in” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »