Na verwoestende overstromingen: meer dan 40 ton medisch hulpmateriaal vertrokken naar Libië via luchthaven Oostende-Brugge

Als reactie op de verwoestende overstromingen in Libië, vertrok vrijdagochtend om 8.30 uur een humanitaire vlucht vanuit Luchthaven Oostende-Brugge richting Benghazi. De vlucht vervoerde meer dan 40 ton aan essentieel medisch materiaal, bedoeld om duizenden getroffenen in de regio bij te staan. Het hulptransport is het resultaat van een samenwerking tussen Egyptair Cargo, Skyline, UNICEF, Luchthaven Oostende-Brugge en afhandelaar Aviapartner.

Aan boord van het vliegtuig bevindt zich meer dan 40 ton essentieel medisch materiaal. De zending is van onschatbare waarde voor de lokale zorginstellingen en bevolking, die door de overstromingen met ernstige tekorten kampen. “We zijn trots dat we samen met alle partners op deze manier een rol van betekenis kunnen spelen”, zegt CEO Eric Dumas.

Eerdere missies

Luchthaven Oostende-Brugge heeft in het verleden al meermaals zijn cruciale rol bewezen bij humanitaire missies. De efficiëntie, flexibiliteit en snelle afhandelingsprocedure van de luchthaven zorgen ervoor dat hulp snel ter plaatse kan zijn wanneer dit het meest nodig is. Eerder dit jaar werd er nog hulp geboden aan Turkije, dat getroffen was door aardbevingen. Eind vorig jaar speelde de luchthaven een centrale rol bij verschillende hulpmissies naar Haïti. En in 2021 faciliteerde de luchthaven de levering van zuurstoftanks aan India, in hun strijd tegen de coronacrisis.

The post Na verwoestende overstromingen: meer dan 40 ton medisch hulpmateriaal vertrokken naar Libië via luchthaven Oostende-Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »