Man (49) riskeert celstraf voor slagen aan eigen vader: “Hij haalde pistool boven”

Een 49-jarige man uit Diksmuide riskeert tien maanden cel en een geldboete omdat hij slagen zou hebben uitgedeeld aan zijn eigen, bejaarde vader. Beiden hadden een financieel dispuut in een garage waarna C.D. zijn vader verschillende vuistslagen zou hebben gegeven. “Dat gebeurde pas nadat hij mij bedreigde met een pistool”, beweerde C.D. Zijn vader heeft het naar eigen zeggen mentaal zeer zwaar.

De feiten deden zich voor in een garage in Diksmuide op 22 maart vorig jaar. Tussen C.D. en zijn bejaarde vader botert het al jaren niet meer. Beiden zijn al jaren ondernemers maar er kwam lange tijd geleden ruis op hun relatie. In de garage kregen beiden het die dag opnieuw met elkaar aan de stok omwille van een financiële kwestie. Dat deden ze in het bijzijn van een mecanicien, die getuige was, maar op dat moment wel onder een vrachtwagen bezig was. Het zou er heftig aan toe zijn gegaan.

Mentaal zwaar

“Mijn cliënt zat op dat ogenblik in zijn wagen toen hij aangevallen werd door zijn eigen zoon”, sprak de advocaat van de vader, die burgerlijke partij is. “Hij kreeg meerdere vuistslagen en ging aangeslagen naar huis. Voor hem is het mentaal erg zwaar dat hij aangevallen werd door zijn eigen zoon. We vragen 1.500 euro morele schadevergoeding.”

Heftige discussie

De procureur gaf meer duiding bij de feiten. “Het gaat om een geval van intrafamiliaal geweld dat zich afspeelde in een garage. Het was de vrouw van het slachtoffer die de politie belde nadat haar man bebloed was thuisgekomen. Toen de politie langsging vond ze hem aangeslagen zittend in zijn rolstoel. Hij liep een barst in zijn oogkas op. Nadat hij zijn relaas deed, ging de politie nog naar de garage en trof daar een mecanicien aan die getuige was geweest van een heftige discussie tussen vader en zoon. Na verhoor van C.D. verklaarde hij dat zijn eigen vader hem met een pistool had bedreigd maar hij heeft geen geregistreerde wapens en de mecanicien zegt dat hij een wapen door zijn handicap niet kan hanteren. C.D. heeft reeds veel voorgaande en ik vraag tien maanden cel en 800 euro boete.”

Bedreigd met pistool

De advocaat van C.D. gaat voor de vrijspraak. “Er gaat reeds een lange historie tussen vader en zoon aan vooraf en het is duidelijk dat de vader dit alles in scène zette omwille van oude financiële disputen. Het is ook niet logisch dat die man eerst nog naar huis reed en daar zijn vrouw de politie en een ziekenwagen liet bellen en dat niet zelf deed vanuit de garage. Bovendien blijft C.D. er stellig bij dat zijn vader tijdens de discussie een pistool bovenhaalde waarna beiden uit elkaar gingen.” Vonnis op 27 oktober. (JH)

The post Man (49) riskeert celstraf voor slagen aan eigen vader: “Hij haalde pistool boven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in regio Odessa – Nieuwe Russische aanvallen in Donetsk

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. Intussen wordt het Oekraïense leger geconfronteerd met nieuwe Russische aanvallen in het oosten van het land. Vooral in de omgeving van de stad Pokrovsk vinden hevige gevechten plaats, zo heeft de legerleiding in Kiev meegedeeld. Volg hier

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »