LIVE OEKRAÏNE. “Kiev krijgt toch begeerde langeafstandsraketten van VS”

De Krim is getroffen door een “ongekende” cyberaanval. Dat stelt een Russische functionaris. Enkele uren voordien vond ook al een Oekraïense aanval op het hoofdkwartier van de Russische vloot in de Zwarte Zee in Sebastopol plaats. Eerder liet de Oekraïense premier Denys Sjmyhal weten dat Rusland zijn “energieterreur” hervat had door essentiële infrastructuur aan te vallen.Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »