LIVE BURNLEY-MAN UNITED (21u). Vincent Kompany kijkt met Burnley zwalpend Man United in de ogen: “Ik weet wat zij doormaken”

Maandag pakte Vincent Kompany zijn eerste punt in de Premier League. Zaterdag ontvangt hij met Burnley Manchester United, dat zwalpend aan het seizoen begon. Kunnen Kompany en co voor een stunt zorgen? Volg alles op de voet in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen gefrustreerd na trage pitstop, Piastri aan de leiding

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Boldervereniging De Ware Vrienden op stadhuis voor prijsuitreiking Stadsschaal

De boldervereniging De Ware Vrienden, die haar bolderspel elke zaterdag om 14 uur organiseert in café De Wijngaard in de Casselstraat in Poperinge, werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Stadsschaal in de gotische zaal van het stadhuis. Momenteel telt de groep vijftien leden, maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom. De eerste plaats was
The post Boldervereniging De

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »

Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden

Landbouwgrond in Vlaanderen is in vijf jaar tijd meer dan 20 procent duurder geworden. Dat blijkt woensdag uit de notarisbarometer met cijfers voor de eerste jaarhelft. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2023 gaat het om een toename met 2,8 procent.
The post Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »