Leerlingen ontdekken duurzame voeding tijdens Picknick Plein Public

Enkele honderden leerlingen uit de derde graad van de Roeselaarse secundaire scholen schoven donderdagmiddag aan voor een duurzame picknick tijdens Plein Public. Door het regenweer verhuisde het evenement wel van het stadspark naar het parochiaal centrum in de Kattenstraat.

In het kader van de Week van de Duurzame Gemeente organiseerde de stad in samenwerking met verschillende lokale scholen en partners donderdag een eerste editie van Plein Public, een grootschalige picknick. “De principes van duurzame voeding staan hierin centraal. Zo smullen de jongeren van boterhammen met vegetarisch beleg en werken we voor dit evenement bijvoorbeeld ook samen met de kaashoeve ‘t Groendal. Dit initiatief maakt bewust van duurzame voedselkeuzes en hun impact op de wereld. Het is belangrijk dat we deze boodschap overbrengen aan nieuwe generaties. We zijn alvast blij met de opkomst”, aldus schepen Matthijs Samyn (CD&V).

Stadspark wordt ingeruild voor parochiaal centrum

Door het regenweer werden de plannen rond de duurzame picknick wel aangepast. Het stadspark werd ingeruild voor het parochiaal centrum langs de Kattenstraat in Roeselare. Hele wat lokale partners, lokale scholen en handelaars droegen bij de organisatie hun steentje bij. Zo zorgden VISO, VTI, VABI, SBSO Campus Sterrebos, De Lochting en ’t Groendal onder andere voor brood, kaas en ander beleg om de picknick extra smakelijk te maken. “De leerlingen kregen vooraf aan de picknick educatief materiaal ter beschikking om met Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan de slag te gaan. Tijdens de picknick werd hun kennis ook getest aan de hand van animatie”, aldus de schepen.

Eerlijke handel

De Week van de Duurzame Gemeente loopt van 18 tot 25 september. “Roeselare draagt als FairTradegemeente eerlijke handel hoog in het vaandel. We hechten er dan ook groot belang aan om de inwoners over die productieketen te informeren”, besluit de schepen.

The post Leerlingen ontdekken duurzame voeding tijdens Picknick Plein Public is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »