Krijgt Oekraïne dan toch de Amerikaanse langeafstandsraketten waar het al zo lang om vraagt?

De Verenigde Staten zouden dan toch langeafstandsraketten met een bereik tot 300 kilometer leveren aan Oekraïne. Dat meldt NBC News op basis van verschillende bronnen bij de Amerikaanse overheid. De raketten zouden Oekraïne in staat stellen om Russische doelwitten tot ver achter de frontlijn te bestoken. "De beslissing is nog niet genomen, maar het is duidelijk dat alles in de pijplijn zit om dat snel in orde te krijgen", zegt Jan Balliauw vanuit Oekraïne.

Meer krantenkoppen in België

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Optredens, kinderanimatie en barbecue: benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ zamelt geld in na verwoestende brand in sporthal

Om Hoegaardse verenigingen die getroffen zijn door de brand in de sporthal te ondersteunen, vindt vandaag het benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ plaats. Met optredens, kinderanimatie en een barbecue hopen de organisatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We willen niet dat het verenigingsleven in Hoegaarden op zijn gat valt", zegt organisator Walter Ginckels.

Lees meer »

Inwoners van wijk Stade ontvangen een tijdelijke extra premie van € 2.000 bij energiebesparende renovaties

Kortrijk lanceert een collectief renovatieproject in de wijk Stade. Van september tot en met december 2025 krijgen de bewoners de kans om gezamenlijk hun woningen te renoveren met gratis advies van renovatiebegeleiders, een tijdelijke extra premie van maximaal 2.000 euro en een gratis EPC-attest. “We moeten tempo bijsteken om de klimaatnormen van 2050 te halen”, zegt Wout Maddens, schepen van

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Ronde van Prinses Lara van start, maar in één gemeente mag ze niet passeren: “We hebben er ons bij neergelegd”

In de dorpskern van Nokere wordt op zondag 22 september de permanente fietsroute Ronde van Lara officieel geopend. De route slingert door Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Maarkedal en Oudenaarde. Kluisbergen weigerde de route op haar grondgebied. De papa van de vorig jaar overleden Lara zegt dat de familie er zich heeft bij neergelegd.

Lees meer »

Kater Hermes gaat graag op pad in Ronse, en is zelf te volgen via een Facebookgroep: “Na dat treinritje naar Eeklo en terug is hij toch een dag thuis gebleven”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Wij spraken met Vincent Kompany, daags voor zijn Champions League-debuut: “De finale is in München, dat is toch een extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij vooraf in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »