Koksijdneaar Guillaume De Schryver voelt zich als een vis in het water bij KMSK Deinze

Guillaume De Schryver (26) verhuisde na twee seizoen bij Lierse Kempenzonen naar reeksgenoot KMSK Deinze. In de Dakota Arena wil de naar De Pinte uitgeweken Koksijdenaar meedoen voor de prijzen.

Guillaume De Schryver komt uit Koksijde en daar begon hij ook met voetballen. “Al ging ik na enkele maanden al naar de U7 van Club Brugge waar ik – met een tussenseizoen bij Standard – zo’n tien jaar speelde”, aldus De Schryver, die daarna overstapte naar de stadsrivaal.

A-kern Cercle

“Bij Cercle Brugge stroomde ik zeven seizoenen geleden door tot de A-kern in 1B. Twee jaar later volgde een transfer naar Westerlo. In 2020 zat ik een half jaar zonder club, nadien kon ik aan de slag bij Lierse Kempenzonen.”

Op het Lisp speelde hij twee sterke seizoenen, vorig seizoen was hij zelfs gedeelde assistenkoning met zijn huidige ploegmaat Gaëtan Hendrickx. “Ik heb daar veel mooie momenten beleefd en ben er gegroeid als speler. Het was echter tijd voor iets nieuws en er kwam interesse van enkele clubs uit 1B.”

“Bij Lierse Uiteindelijk koos ik voor Deinze. Ik was meteen gecharmeerd door hun project. Het professionalisme dat deze club uitstraalt is best indrukwekkend. Bovendien brandt het hier van ambitie. Alles is hier tiptop in orde, wat toch verschilt met andere 1B-ploegen.”

Coach Marc Grosjean

Guillaume tekende voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen. “Het klikt goed met coach Marc Grosjean. Hij is heel ervaren en een echte gentleman. Bovendien verliep de aanpassing vlot.”

“Ik kende al een aantal ploegmaten, zoals Christophe Janssens, Jellert Van Landschoot, Alessio Staelens, Kenneth Schuermans, Steve De Ridder en Jur Schryvers. Intussen woon ik vlakbij in De Pinte, de verplaatsingen van en naar het werk vallen dus goed mee.”

Guillaume mocht bij zijn nieuwe club telkens aan de match beginnen. “Ik hoop die basisplek zo lang mogelijk te behouden, maar besef dat de concurrentie op het middenveld groot is. Net als de voorbije seizoenen wil ik belangrijk zijn in de vorm van goals en assists. Bij Deinze kon ik alvast mijn rekening openen tegen FC Luik.”

Thuisreputatie

Guillaume mocht bij zijn nieuwe club meestal aan de match beginnen. “Ik hoop die basisplek zo lang mogelijk te behouden, maar besef dat de concurrentie op het middenveld groot is. Net als de voorbije seizoenen wil ik belangrijk zijn in de vorm van goals en assists. Bij Deinze kon ik alvast mijn rekening openen tegen FC Luik.”

Na vijf speeldagen telt de club 9 op 15, vorige zondag won het in de laatste minuut tegen Seraing met 1-0. “Thuis haalden we negen op negen. Het is de bedoeling om een stevige thuisreputatie op te bouwen in de Dakota Arena. In onze openingsmatch in Lommel verdienden we zeker meer, maar het goaltje viel niet. Alles ligt heel dicht bij elkaar dit jaar in de Challenger Pro League. Een topfavoriet voor de titel naar voren schuiven, is aartsmoeilijk.”

Top zes

De top twee promoveert en de nummers 3 tot en met 6 spelen nog een eindronde voor een barragematch tegen de derde laatste van 1A. “Met de kwaliteit die we in huis hebben, moeten we zeker de top zes kunnen halen. Op termijn zou ik graag met Deinze naar 1A gaan.”

“De komende weken volgen drie stevige tegenstanders met Zulte Waregem, SK Beveren en Lierse Kempenzonen. Zulte Waregem werd vooraf nog vooruitgeschoven als de te kloppen ploeg. Het is bovendien een derby en onze kortste verplaatsing van het seizoen. We zijn gebrand op een topprestatie aan de Gaverbeek. De druk ligt bij hen.”

Het is een heel eind geleden dat beide ploegen nog tegen elkaar uitkwamen in competitieverband, vorig jaar was er wel een bekertreffen. “Essevee won toen in het slot nipt met 1-2. Dit jaar zit het bekerverhaal er helaas al op na een pijnlijke exit tegen OC Charleroi. De omstandigheden zaten niet mee en uiteindelijk gingen we eruit na strafschoppen. Er volgt dus geen nieuwe confrontatie met een ploeg uit de hoogste afdeling.”

Warm onthaal

Op 8 oktober volgt voor Guillaume een speciale verplaatsing. Dan staat Lierse Kempenzonen-KMSK Deinze op het menu. “Het zal speciaal zijn om weer in de bezoekende kleedkamer te moeten plaatsnemen. Ik denk dat de supporters mij een warm onthaal zullen geven.”

“Sommigen reageerden teleurgesteld op mijn vertrek. Met de spelers heb ik nog regelmatig contact, ik hou zeker een pak vrienden over aan mijn periode daar”, aldus Guillaume, die zes op zeven op de club verwacht wordt. “De dag na de match zijn we vrij. In West-Vlaanderen kom ik vooral nog op bezoek in Brugge of bij mijn ouders in Koksijde.”

Vrijdag 22 september om 20 uur: Zulte Waregem – KMSK Deinze.

The post Koksijdneaar Guillaume De Schryver voelt zich als een vis in het water bij KMSK Deinze is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »